Jogurtowe muffinki z dżemem wiśniowym

magdaocheduszko
Jogurtowe muffinki z dżemem wiśniowym

0

0 / 0

Puszyste i winne muffinki dwukolorowe z nadzieniem owocowym. Mała i szybka słodycz dla ukochanej osoby :)

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

70 g cukier puder

250 g mąka pszenna tortowa lubella

2 łyżka kakao decomorreno

2 łyżeczka proszek do pieczenia

1 szcz. sól

100 g olej rzepakowy

250 g jogurt naturalny

1 szt. jaja kurze całe

10 łyżka dżem wiśniowy niskosłodzony łowicz

8 kost. czekolada gorzka

8 kost. czekolada biała

8 kost. czekolada

Przygotowanie


1

Składniki suche: mąke, cukier, proszek do pieczenia, sól wymieszać w jednej misce.

2

Składniki mokre: jajko, olej, jogurt wymieszaj w drugiej misce.

3

Połącz składniki suche z mokrymi, mieszając krótko drewnianą łyżką. Podziel masę na połowę i do jednej części dodaj kakao - wymieszaj, a do drugiej pokrojoną na kawałki czekoladę mleczną.

4

Do foremek na muffinki wkładaj kolejno: jedną łyżkę ciasta z kakao, łyżeczkę dżemu, jedną łyżkę ciasta jasnego z czekoladą .

5

Piecz w temperaturze 180 st. przez około 15 minut. Rozpuść czekolady w dwóch miseczkach w kąpieli wodnej i ozdób upieczone muffinki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły