0

Składniki

250 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
70 Gramów
cukier puder
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szczypta
sól
100 Gramów
Olej rzepakowy
1 Sztuka
jaja kurze całe
250 Gramów
jogurt naturalny
10 Łyżek
8 Kostek
czekolada gorzka
8 Kostek
Czekolada biała
8 Kostek
czekolada mleczna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Składniki suche: mąke, cukier, proszek do pieczenia, sól wymieszać w jednej misce.
  2. Składniki mokre: jajko, olej, jogurt wymieszaj w drugiej misce.
  3. Połącz składniki suche z mokrymi, mieszając krótko drewnianą łyżką. Podziel masę na połowę i do jednej części dodaj kakao - wymieszaj, a do drugiej pokrojoną na kawałki czekoladę mleczną.
  4. Do foremek na muffinki wkładaj kolejno: jedną łyżkę ciasta z kakao, łyżeczkę dżemu, jedną łyżkę ciasta jasnego z czekoladą .
  5. Piecz w temperaturze 180 st. przez około 15 minut. Rozpuść czekolady w dwóch miseczkach w kąpieli wodnej i ozdób upieczone muffinki.

Opis

Puszyste i winne muffinki dwukolorowe z nadzieniem owocowym. Mała i szybka słodycz dla ukochanej osoby :)

Podobne przepisy

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Kawowe brownie

Średni Do 40 min
Kawowe brownie

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Renifery Cake Pops

Średni Do 3 godz
Renifery Cake Pops

Wiedeński tort Sachera

Średni Do 40 min
Wiedeński tort Sachera

Kakaowe jajka niespodzianka

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe jajka niespodzianka

Kakaowe lodowe kanapki

Łatwy Do 2 godz
Kakaowe lodowe kanapki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!