Jogurtowe muffinki z dżemem wiśniowym

magdaocheduszko

Puszyste i winne muffinki dwukolorowe z nadzieniem owocowym. Mała i szybka słodycz dla ukochanej osoby :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
172
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Puszyste i winne muffinki dwukolorowe z nadzieniem owocowym. Mała i szybka słodycz dla ukochanej osoby :)
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
70 g cukier puder
250 g mąka pszenna tortowa lubella
2 łyżka kakao decomorreno
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szczyp. sól
100 g olej rzepakowy
250 g jogurt naturalny
1 szt. jaja kurze całe
10 łyżka dżem wiśniowy niskosłodzony łowicz
8 kostka czekolada gorzka
8 kostka czekolada biała
8 kostka czekolada
Przygotowanie
Składniki suche: mąke, cukier, proszek do pieczenia, sól wymieszać w jednej misce.
Składniki mokre: jajko, olej, jogurt wymieszaj w drugiej misce.
Połącz składniki suche z mokrymi, mieszając krótko drewnianą łyżką. Podziel masę na połowę i do jednej części dodaj kakao - wymieszaj, a do drugiej pokrojoną na kawałki czekoladę mleczną.
Do foremek na muffinki wkładaj kolejno: jedną łyżkę ciasta z kakao, łyżeczkę dżemu, jedną łyżkę ciasta jasnego z czekoladą .
Piecz w temperaturze 180 st. przez około 15 minut. Rozpuść czekolady w dwóch miseczkach w kąpieli wodnej i ozdób upieczone muffinki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
172
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.