JOGURT Z PRAŻONYMI JABŁKAMI

kontakt_3
JOGURT Z PRAŻONYMI JABŁKAMI

2

4.8 / 4

Jogurt z prażonymi jabłkami i granolą to pełnowartościowe i pyszne śniadania. Pachnące cynamonem jabłka, gęsty jogurt z miodem i chrupiące granola to pomysł na szybki, smaczny i zdrowy posiłek.

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szt. sok kubuś 100% jabłko

400 jogurt grecki

2 szt. jabłka

1 szkl. granola

0.50 łyżecz. cynamon

1 łyżecz. miód

1 łyżka olej kokosowy

Przygotowanie


1

Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy jabłka i dodajemy łyżkę tłuszczu. Prażymy 5 minut. Dodajemy cynamon. Jabłka studzimy.

2

Do jogurtu dodajemy łyżkę miodu, mieszamy.

3

W naczyniu układamy warstwowo: najpierw jabłka, następnie jogurt, granola, jabłka, jogurt. SMACZNEGO!!!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

516

kcal

Białka

29

gram

Węglowodany

75

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły