Jogurt z musem

goodfoodlover
Jogurt z musem

Średnia 5 / 2

Oceń!

Mus grejpfrutowo-truskawkowy i płatki pełnoziarniste. Brzmi pysznie i taki też jest! Do wykonania tego przepisu wystarczy Ci nie więcej niż pół godziny. Pamiętaj, że potrzebne będzie: 200 mililitrów jogurtu naturalnego, cukier puder, truskawki mrożone, grejpfrut i płatki kukurydziane z pełnego ziarna.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 jogurt naturalny

1 szczyp. cukier puder

1.50 szkl. truskawki mrożone

1 szt. grejpfrut

1 szt. lubella corn flakes pełne ziarno

Przygotowanie


Grejpfrut obierz ze skóry i pokrój na mniejsze kawałki.

Wytnij białe błonki z grejpfruta.

Przełóż do blendera.

Dodaj truskawki i zmiksuj na mus.

Dodaj cukier puder do smaku.

W szklance układaj na zmianę 1 łyżke jogurtu naturalnego i łyżkę musu owocowego.

Posyp całośc płatkami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1158

kcal

Białka

27

gram

Węglowodany

228

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły