Jogurt z musem

goodfoodlover
Jogurt z musem

4

5 / 2

Mus grejpfrutowo-truskawkowy i płatki pełnoziarniste. Brzmi pysznie i taki też jest! Do wykonania tego przepisu wystarczy Ci nie więcej niż pół godziny. Pamiętaj, że potrzebne będzie: 200 mililitrów jogurtu naturalnego, cukier puder, truskawki mrożone, grejpfrut i płatki kukurydziane z pełnego ziarna.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 jogurt naturalny

1 szczyp. cukier puder

1.50 szkl. truskawki mrożone

1 szt. grejpfrut

1 szt. lubella corn flakes pełne ziarno

Przygotowanie


1

Grejpfrut obierz ze skóry i pokrój na mniejsze kawałki.

2

Wytnij białe błonki z grejpfruta.

3

Przełóż do blendera.

4

Dodaj truskawki i zmiksuj na mus.

5

Dodaj cukier puder do smaku.

6

W szklance układaj na zmianę 1 łyżke jogurtu naturalnego i łyżkę musu owocowego.

7

Posyp całośc płatkami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1158

kcal

Białka

27

gram

Węglowodany

228

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły