Jeżynowo- czekoladowy deser
decomorreno
Sezon na jeżyny w pełni? Zaskocz swoich bliskich owocowo-czekoladowym deserem na bazie twarogu sernikowego. Kwaskowe jeżyny dodają niebanalnego charakteru, który sprawia, że propozycja wyróżnia się niepowtarzalnym połączeniem. To przepis, który nie tylko cudownie smakuje, ale również fenomenalnie się prezentuje!
0
3 / 1
Sezon na jeżyny w pełni? Zaskocz swoich bliskich owocowo-czekoladowym deserem na bazie twarogu sernikowego. Kwaskowe jeżyny dodają niebanalnego charakteru, który sprawia, że propozycja wyróżnia się niepowtarzalnym połączeniem. To przepis, który nie tylko cudownie smakuje, ale również fenomenalnie się prezentuje!
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
500 g twaróg sernikowy
250 g mleko kokosowe
30 g kakao decomorreno
1 opak. galaretka bezbarwna
300 woda
1 szkl. jeżyny
Przygotowanie
Zagotuj wodę, wlej do dużej szklanki i rozmieszaj galaretkę. Odstaw do wystudzenia.
Twaróg sernikowy wymieszaj z mlekiem kokosowym skondensowanym, w razie potrzeby możesz dodać odrobinę cukru do smaku.
Do miseczki odłóż 1/3 masy, do pozostałej części dodaj kakao i wymieszaj. Przełóż do szklanek krem czekoladowy, następnie jasną masę i włóż do lodówki.
Gdy galaretka wystygnie i zacznie lekko tężeć ułóż owoce w szklance i zalej je galaretką.
Przechowuj w lodówce do czasu podania. Możesz jeżyny zamienić na inne ulubione owoc.