Jeżynowo- czekoladowy deser

decomorreno
Jeżynowo- czekoladowy deser

0

3 / 1

Sezon na jeżyny w pełni? Zaskocz swoich bliskich owocowo-czekoladowym deserem na bazie twarogu sernikowego. Kwaskowe jeżyny dodają niebanalnego charakteru, który sprawia, że propozycja wyróżnia się niepowtarzalnym połączeniem. To przepis, który nie tylko cudownie smakuje, ale również fenomenalnie się prezentuje!

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

500 g twaróg sernikowy

250 g mleko kokosowe

30 g kakao decomorreno

1 opak. galaretka bezbarwna

300 woda

1 szkl. jeżyny

Przygotowanie


1

Zagotuj wodę, wlej do dużej szklanki i rozmieszaj galaretkę. Odstaw do wystudzenia.

2

Twaróg sernikowy wymieszaj z mlekiem kokosowym skondensowanym, w razie potrzeby możesz dodać odrobinę cukru do smaku.

3

Do miseczki odłóż 1/3 masy, do pozostałej części dodaj kakao i wymieszaj. Przełóż do szklanek krem czekoladowy, następnie jasną masę i włóż do lodówki.

4

Gdy galaretka wystygnie i zacznie lekko tężeć ułóż owoce w szklance i zalej je galaretką.

5

Przechowuj w lodówce do czasu podania. Możesz jeżyny zamienić na inne ulubione owoc.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

449

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

14

gram

Tłuszcze

33

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły