Jeżyk

m7
Jeżyk

0

0 / 0

Bardzo pracochłonne, ale jaki efekt! :D Na przyjęcia prezentuje się świetnie.

19

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

250 g mięso mielone

0.50 szkl. bułka tarta

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. czosnek

8 szt. pieczarki

1 szt. marchew

3 szt. ziemniaki

1 szt. ogórki konserwowe krakus

1 szt. papryka czerwona konserwowa

8 szt. mini paróweczki

2 szt. rzodkiewka

10 szt. oliwki zielone

1 szt. sałata

1 szt. jabłko

1 szt. olej

1 szt. wykałaczki

2 łyżka groszek zielony

10 dek. ser żółty

Przygotowanie


1

Mięso: Do miseczki wrzucamy mięso mielone, wyciśnięty czosnek, jajko, 2 łyżki bułki tartej, mieszamy, formujemy małe kuleczki, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na maśle zmieszanym z olejem. Po usmażeniu wysuszamy na ręczniku papierowym.

2

Pieczarki przekrojone na pół, marchew pokrojona w grubsze plastry, paróweczki, podgotowane ziemniaki smażymy oddzielnie na masełku - wysuszamy ręcznikiem papierowym.

3

Ogórek, paprykę, plastry sera kroimy w większą kostkę. Na talerzy układamy połówkę jabłka, przykrywamy liśćmi sałaty, na wykałaczki nakładamy składniki (wg uznania:) wbijamy na jabłko, tworząc "jeżyka" . Smacznego!!!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły