Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Gulasz jesienny, zawsze kojarzy mi się z jesiennymi warzywami cukinią, papryką i obowiązkowo cebulą, która zeszklona nadaje lekkiej słodyczy i podkreśla wszystkie smaki. Mój dzisiejszy gulasz jesienny powstał przypadkiem i okazał się strzałem w dziesiątkę. Zaplanowałam na kolację kaszę jęczmienną z szynką duszoną w śmietanie, okazało się jednak, że w lodówce mam tylko śmietankę kremówkę, a pobliskie sklepy były już zamknięte. Z szynki powstał gulasz z warzywami, zaprawiony słodką śmietaną, któremu wyrazu dodał przecier pomidorowy. Bardzo lubię kaszę, ale tu nie ma wielkiego pola do popisu, natomiast zachęcam do zrobienia gulaszu z szynki, z dodatkiem warzyw. Taka ciepła kolacja na pewno ucieszy Waszych domowników, możecie tu żużyć warzywa, które już dość długo leżały w lodówce.
300 | Mililitrów |
śmietanka kremowa 30%
|
|
1 | Szczypta |
sól, pieprz
|
|
1 | Szklanka |
Kasza jęczmienna
|
|
1 | Sztuka | ||
1 | Sztuka |
cukinia
|
|
1 | Sztuka |
papryka czerwona
|
|
3 | Sztuki |
liść laurowy
|
|
3 | Sztuki |
ziele angielskie
|
|
3 | Łyżki | ||
![]() |
|||
600 | Dekagramów |
Wieprzowina szynka surowa
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |