Jesienne świderki

dkociemska
Jesienne świderki

0

0 / 0

,,Jesienne świderki” to idealna propozycja na szybką kolację.

7

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

200 g makaron lubella świderki

100 g pesto czerwone

300 g soczewica

1 szczyp. sól

1 pęcz. rukola

1 pęcz. nasiona np. z dyni, sezamu, słonecznika

5 szt. pomidorki koktajlowe

Przygotowanie


1

Gotujemy makaron pełnoziarnisty al dente.

2

Odmocz soczewicę przez ok.30 minut. Po odmoczeniu przemyj ją zimną wodą i wrzuć do gotującego się wrzątku na kolejne pół godziny. Po ukończeniu odcedź i dodaj szczyptę soli.

3

Ugotowany makaron przesyp do miski, dodaj czerwone pesto.

4

Soczewicę wymieszaj z makaronem, dodaj też rukolę (według uznania).

5

Do potrawy dołącz uprażony mix nasion i wymieszaj.

6

Dodatkowo, na wierzch makaronu nałóż jeszcze kilka pokrojonych pomidorków koktajlowych.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2233

kcal

Białka

112

gram

Węglowodany

329

gram

Tłuszcze

57

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Gluten

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły