0

Składniki

200 Gramów
Makaron Lubella świderki
100 Gramów
Pesto czerwone
300 Gramów
Soczewica
1 Szczypta
sól
1 Pęczek
Rukola
1 Pęczek
Nasiona np. z dyni, sezamu, słonecznika
5 Sztuk
pomidorki koktajlowe
Alergeny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gotujemy makaron pełnoziarnisty al dente.
  2. Odmocz soczewicę przez ok.30 minut. Po odmoczeniu przemyj ją zimną wodą i wrzuć do gotującego się wrzątku na kolejne pół godziny. Po ukończeniu odcedź i dodaj szczyptę soli.
  3. Ugotowany makaron przesyp do miski, dodaj czerwone pesto.
  4. Soczewicę wymieszaj z makaronem, dodaj też rukolę (według uznania).
  5. Do potrawy dołącz uprażony mix nasion i wymieszaj.
  6. Dodatkowo, na wierzch makaronu nałóż jeszcze kilka pokrojonych pomidorków koktajlowych.

Opis

,,Jesienne świderki” to idealna propozycja na szybką kolację.

Podobne przepisy

Diabelskie Spaghetti

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Kokardki z cukinią i łososiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki z cukinią i łososiem

Sałatka makaronowa z roszponką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z roszponką

SAŁATKA Z MAKARONEM PEŁNE ZIARNO PIÓRA I MOZZARELLĄ

Przepis
Łatwy Do 3 godz
SAŁATKA Z MAKARONEM PEŁNE ZIARNO PIÓRA I MOZZARELLĄ

Spaghetti z pomidorami, pieczoną papryką i suszonymi oliwka...

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti z pomidorami, pieczoną papryką i suszonymi oliwkami

Świdry zapiekane z boczkiem, pomidorami i mozzarellą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świdry zapiekane z boczkiem, pomidorami i mozzarellą

Chrupiące gofry

Przepis
Łatwy Do 40 min
Chrupiące gofry

Ciasto migdałowe

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto migdałowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!