Jesienne Placuszki Owsiane
maspexdigital
0
0 / 0
0
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
100 g mąka pszenna tortowa lubella
100 g mąka owsiana
300 mleko
1 łyżeczka proszek do pieczenia
1 łyżeczka przyprawa do piernika
1 łyżka olej
1 łyżka cukier
1 opak. dżem malinowy niskosłodzony łowicz
1 kost. serek kanapkowy
Przygotowanie
1
Mąkę pszenną i owsianą umieścić w misce, dodać mleko, cukier, olej, przyprawę do piernika oraz proszek do pieczenia.
2
Wymieszać trzepaczką do uzyskania gęstej masy.
3
Smażyć na rozgrzanej patelni (bez oleju). Przewrócić placuszki w momencie, gdy na powierzchni pokażą się bąbelki. Zdjąć z patelni, gdy będą rumiane.
4
Placuszki smarować na wierzchu naprzemiennie dżemem i serkiem.
5
Ułożyć w stos i posypać ulubionymi owocami.