0

Składniki

100 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Opakowanie
100 Gramów
mąka owsiana
300 Mililitrów
mleko
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Łyżeczka
przyprawa do piernika
1 Łyżka
olej
1 Łyżka
cukier
1 Kostka
serek kanapkowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę pszenną i owsianą umieścić w misce, dodać mleko, cukier, olej, przyprawę do piernika oraz proszek do pieczenia.
  2. Wymieszać trzepaczką do uzyskania gęstej masy.
  3. Smażyć na rozgrzanej patelni (bez oleju). Przewrócić placuszki w momencie, gdy na powierzchni pokażą się bąbelki. Zdjąć z patelni, gdy będą rumiane.
  4. Placuszki smarować na wierzchu naprzemiennie dżemem i serkiem.
  5. Ułożyć w stos i posypać ulubionymi owocami.

Podobne przepisy

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Tort leśny mech

Przepis
Średni Do 1 godz
Tort leśny mech

Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Pierniczki

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Pierniczki

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Piernik

Przepis
Średni Do 1 godz
Piernik

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!