Jesienne Placuszki Owsiane
maspexdigital
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1800
kcal
Białka
41
gram
Węglowodany
256
gram
Tłuszcze
60
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
100 g mąka pszenna tortowa lubella
100 g mąka owsiana
300 mleko
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 łyżecz. przyprawa do piernika
1 łyżka olej
1 łyżka cukier
1 opak. dżem malinowy niskosłodzony łowicz
1 kostka serek kanapkowy
Przygotowanie
Mąkę pszenną i owsianą umieścić w misce, dodać mleko, cukier, olej, przyprawę do piernika oraz proszek do pieczenia.
Wymieszać trzepaczką do uzyskania gęstej masy.
Smażyć na rozgrzanej patelni (bez oleju). Przewrócić placuszki w momencie, gdy na powierzchni pokażą się bąbelki. Zdjąć z patelni, gdy będą rumiane.
Placuszki smarować na wierzchu naprzemiennie dżemem i serkiem.
Ułożyć w stos i posypać ulubionymi owocami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1800
kcal
Białka
41
gram
Węglowodany
256
gram
Tłuszcze
60
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.