Jesienne babeczki

moderacja.uwielbiampl
Jesienne babeczki

Średnia 0 / 0

Oceń!

Miękkie, puszyste i szybkie do zrobienia babeczki o cynamonowym aromacie idealne są na jesienne popołudnia. Z naszym przepisem wykonasz je błyskawicznie i prosto. Do dzieła!

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

3 szt. marchewka

125 olej

250 mleko

1 szt. jajko

320 g mąka pszenna

160 g cukier

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 łyżecz. soda oczyszczona

1 łyżecz. cynamon

100 g orzechy włoskie

Przygotowanie


Marchewki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Włożyć do miski, dodać olej roślinny, mleko, jajko i wszystko wymieszać.

Do drugiej miski wsypać mąkę, dodać cukier, proszek do pieczenia, sodę oraz cynamon. Dodać posiekane orzechy (zostawić trochę do posypania na wierzch).

Wszystko dokładnie wymieszać. Wymieszane sypkie składniki wsypać do miski z mokrymi składnikami i delikatnie oraz krótko wymieszać łyżką.

Ciastem napełnić papilotki, posypać odłożonymi orzechami i piec przez ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

481

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

55

gram

Tłuszcze

25

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły