Jesienne babeczki
moderacja.uwielbiampl
Miękkie, puszyste i szybkie do zrobienia babeczki o cynamonowym aromacie idealne są na jesienne popołudnia. Z naszym przepisem wykonasz je błyskawicznie i prosto. Do dzieła!
0
0 / 0
Miękkie, puszyste i szybkie do zrobienia babeczki o cynamonowym aromacie idealne są na jesienne popołudnia. Z naszym przepisem wykonasz je błyskawicznie i prosto. Do dzieła!
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
3 szt. marchewka
125 olej
250 mleko
1 szt. jajko
320 g mąka pszenna
160 g cukier
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 łyżecz. soda oczyszczona
1 łyżecz. cynamon
100 g orzechy włoskie
Przygotowanie
Marchewki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Włożyć do miski, dodać olej roślinny, mleko, jajko i wszystko wymieszać.
Do drugiej miski wsypać mąkę, dodać cukier, proszek do pieczenia, sodę oraz cynamon. Dodać posiekane orzechy (zostawić trochę do posypania na wierzch).
Wszystko dokładnie wymieszać. Wymieszane sypkie składniki wsypać do miski z mokrymi składnikami i delikatnie oraz krótko wymieszać łyżką.
Ciastem napełnić papilotki, posypać odłożonymi orzechami i piec przez ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.