Jesienne babeczki

moderacja.uwielbiampl
Jesienne babeczki

0

0 / 0

Miękkie, puszyste i szybkie do zrobienia babeczki o cynamonowym aromacie idealne są na jesienne popołudnia. Z naszym przepisem wykonasz je błyskawicznie i prosto. Do dzieła!

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

3 szt. marchewka

125 olej

250 mleko

1 szt. jajko

320 g mąka pszenna

160 g cukier

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 łyżecz. soda oczyszczona

1 łyżecz. cynamon

100 g orzechy włoskie

Przygotowanie


1

Marchewki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Włożyć do miski, dodać olej roślinny, mleko, jajko i wszystko wymieszać.

2

Do drugiej miski wsypać mąkę, dodać cukier, proszek do pieczenia, sodę oraz cynamon. Dodać posiekane orzechy (zostawić trochę do posypania na wierzch).

3

Wszystko dokładnie wymieszać. Wymieszane sypkie składniki wsypać do miski z mokrymi składnikami i delikatnie oraz krótko wymieszać łyżką.

4

Ciastem napełnić papilotki, posypać odłożonymi orzechami i piec przez ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły