Jesienna zupa z fasolą i makaronem

m7
Jesienna zupa z fasolą i makaronem

0

0 / 0

Zrobiona wg przepisu Mistrza Sowy.

15

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

500 pomidory krojone łowicz

1 szczyp. papryka ostra

1 łyżecz. przyprawa maggi

200 g makaron nitki

2 szt. wieprzowina golonka ze skórą

200 szt. bazylia

1 szt. ciabatta

2 szt. kostka rosołowa wołowa

1 szt. włoszczyzna

1 szt. papryka czerwona

2 szt. cebula czerwona

4 szt. czosnek

4 łyżka oliwa z oliwek

10 dag. ser gouda tłusty

20 dag. fasola biała sucha

Przygotowanie


1

Fasolę moczyć przez noc. Do jednego garnka wrzucić wymoczoną fasolę. Po 30 min dodać włoszczyznę i kostki rosołowe. Gotować jeszcze ok. 1h.

2

W drugim garnku na oliwie podsmażyć czerwoną cebulę i paprykę pokrojoną w kostkę, pokrojoną golonkę bez skóry i drobno poszatkowany czosnek. Gdy cebulka się zeszkli dodać pomidory z puszki oraz fasolkę wraz z wywarem. Doprawić ostrą papryką i przyprawą w płynie. Całość doprowadzić do wrzenia.

3

Oddzielnie ugotować makaron w lekko osolonej wodzie. Wyłożyć na talerz makaron, wlać zupę. Posypać świeżo startym serem i drobno posiekaną bazylią. Dekorować listkami bazylii. Podać z włoską bułką ciabattą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły