Jesienna kasza jaglana

moderacja.uwielbiampl
Jesienna kasza jaglana

0

0 / 0

Kasza jaglana w jesiennej wersji z marchewką i cebulą idealnie sprawdzi się jako dodatek do kanapek. Pyszna, aromatyczna i sycąca pasta sprawdzi się o każdej porze dnia.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 g kasza jaglana

1 szt. cebula

1 szt. marchewka

1 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

2 szczyp. sól

1 szczyp. papryka wędzona

2 szczyp. papryka ostra mielona

1 szczyp. pieprz

2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

2 łyżka sos sojowy

Przygotowanie


1

Cebulę pokroić w piórka a marchewkę zetrzeć na grubych oczkach. Zeszklić na odrobinie oleju z liściem laurowym, zielem angielskim oraz odrobiną soli.

2

Do podsmażonych warzyw dodać koncentrat pomidorowy, pozostałe przyprawy do smaku i dusić około 5 minut.

3

Wyciągnąć liść laurowy oraz ziele angielskie. Do naczynia z ciepłą, ugotowaną kaszą jaglaną dodać przesmażone warzywa i wymieszać widelcem. Dodać sos sojowy, ewentualnie doprawić solą i pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

122

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

24

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły