Jesienna kasza jaglana
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
moderacja.uwielbiampl
![Jesienna kasza jaglana](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974978827.jpeg&w=3840&q=75)
Kasza jaglana w jesiennej wersji z marchewką i cebulą idealnie sprawdzi się jako dodatek do kanapek. Pyszna, aromatyczna i sycąca pasta sprawdzi się o każdej porze dnia.
0
0 / 0
Kasza jaglana w jesiennej wersji z marchewką i cebulą idealnie sprawdzi się jako dodatek do kanapek. Pyszna, aromatyczna i sycąca pasta sprawdzi się o każdej porze dnia.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 g kasza jaglana
1 szt. cebula
1 szt. marchewka
1 szt. liść laurowy
2 szt. ziele angielskie
2 szczyp. sól
1 szczyp. papryka wędzona
2 szczyp. papryka ostra mielona
1 szczyp. pieprz
2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
2 łyżka sos sojowy
Przygotowanie
Cebulę pokroić w piórka a marchewkę zetrzeć na grubych oczkach. Zeszklić na odrobinie oleju z liściem laurowym, zielem angielskim oraz odrobiną soli.
Do podsmażonych warzyw dodać koncentrat pomidorowy, pozostałe przyprawy do smaku i dusić około 5 minut.
Wyciągnąć liść laurowy oraz ziele angielskie. Do naczynia z ciepłą, ugotowaną kaszą jaglaną dodać przesmażone warzywa i wymieszać widelcem. Dodać sos sojowy, ewentualnie doprawić solą i pieprzem.