Jesienna kasza jaglana
moderacja.uwielbiampl
0
0 / 0
0
Kasza jaglana w jesiennej wersji z marchewką i cebulą idealnie sprawdzi się jako dodatek do kanapek. Pyszna, aromatyczna i sycąca pasta sprawdzi się o każdej porze dnia.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
?
Kcal/porcja
Składniki
4 porcje
Składniki
100 gr kasza jaglana
1 szt cebula
1 szt marchewka
1 szt liść laurowy
2 szt ziele angielskie
2 szcz. sól
1 szcz. papryka wędzona
2 szcz. papryka ostra mielona
1 szcz. pieprz
2 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
2 łyżka sos sojowy
Przygotowanie
Cebulę pokroić w piórka a marchewkę zetrzeć na grubych oczkach. Zeszklić na odrobinie oleju z liściem laurowym, zielem angielskim oraz odrobiną soli.
Do podsmażonych warzyw dodać koncentrat pomidorowy, pozostałe przyprawy do smaku i dusić około 5 minut.
Wyciągnąć liść laurowy oraz ziele angielskie. Do naczynia z ciepłą, ugotowaną kaszą jaglaną dodać przesmażone warzywa i wymieszać widelcem. Dodać sos sojowy, ewentualnie doprawić solą i pieprzem.