0

Składniki

1 Szklanka
Zielony groszek
1 Szklanka
bulion warzywny
1 Sztuka
kiełbasa
2 Sztuki
Marchewka
1 Sztuka
papryka czerwona
10 Dekagramów
boczek wędzony
100 Gramów
Pieczarki duże
2 Sztuki
cebula
2 Sztuki
ząbek czosnku
5 Sztuk
ziele angielskie
3 Szczypty
sól, pieprz
1 Łyżka
olej słonecznikowy
5 Łyżek
ketchup Kotlin łagodny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kiełbasę i pieczarki pokrój w plastry, a boczek w średnią kostkę. Dwie cebule skrój w drobną kosteczkę. Podsmażaj, aż cebula się zeszkli. Dolej bulionu.
  2. Marchewki pokrój talarki, a paprykę w kostkę. Duś pod przykryciem razem z usmażonym mięsem, pieczarkami i cebulką. Dodaj resztę przypraw, groch i 5 łyżek ketchupu. Kiedy warzywa będą miękkie, możesz podawać do stołu.

Opis

Co kryje w sobie ketchupowy garnek? Dowiesz się już za chwilę – Pan Wysmakowany odsłania swój pyszny sekret. Będzie aromatycznie. ;-)

Podobne przepisy

Gulasz z batatów z masłem orzechowym

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Gulasz z batatów z masłem orzechowym

Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej maryna...

Przepis
Średni Do 2 godz
Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej marynacie

Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Tradycyjna ryba po grecku na bazie ketchupu

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Tradycyjna ryba po grecku na bazie ketchupu

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Ostry sos indyjski z kurczakiem w przyprawach korzennych z k...

Przepis
Średni Do 1 godz
Ostry sos indyjski z kurczakiem w przyprawach korzennych z ketchupem

Leczo

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo

Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!