0

Składniki

1 Szklanka
Zielony groszek
1 Szklanka
bulion warzywny
1 Sztuka
kiełbasa
2 Sztuki
Marchewka
1 Sztuka
papryka czerwona
10 Dekagramów
boczek wędzony
100 Gramów
Pieczarki duże
2 Sztuki
cebula
2 Sztuki
ząbek czosnku
5 Sztuk
ziele angielskie
3 Szczypty
sól, pieprz
1 Łyżka
olej słonecznikowy
5 Łyżek
ketchup Kotlin łagodny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kiełbasę i pieczarki pokrój w plastry, a boczek w średnią kostkę. Dwie cebule skrój w drobną kosteczkę. Podsmażaj, aż cebula się zeszkli. Dolej bulionu.
  2. Marchewki pokrój talarki, a paprykę w kostkę. Duś pod przykryciem razem z usmażonym mięsem, pieczarkami i cebulką. Dodaj resztę przypraw, groch i 5 łyżek ketchupu. Kiedy warzywa będą miękkie, możesz podawać do stołu.

Opis

Co kryje w sobie ketchupowy garnek? Dowiesz się już za chwilę – Pan Wysmakowany odsłania swój pyszny sekret. Będzie aromatycznie. ;-)

Podobne przepisy

Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej maryna...

Przepis
Średni Do 2 godz
Chrupiąca golonka z warzywnego bulioniu w ketchupowej marynacie

Gulasz z batatów z masłem orzechowym

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Gulasz z batatów z masłem orzechowym

Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Ostry sos indyjski z kurczakiem w przyprawach korzennych z k...

Przepis
Średni Do 1 godz
Ostry sos indyjski z kurczakiem w przyprawach korzennych z ketchupem

Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Tradycyjna ryba po grecku na bazie ketchupu

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Tradycyjna ryba po grecku na bazie ketchupu

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!