Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupowej zalewie

kontakt_2
Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupowej zalewie

0

0 / 0

Szybka i prosta w przyrządzeniu potrawka przygotowana na kiełbasie i boczku, z dodatkiem gotowanych warzyw oraz ketchupu. Przygotuj to aromatyczne i treściwe danie jednogarnkowe i przekonaj się, że proste przepisy też mogą być bardzo dobre!

13

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szkl. zielony groszek

1 szkl. bulion warzywny

1 szt. kiełbasa

2 szt. marchewka

1 szt. papryka czerwona

10 dag. boczek wędzony

100 g pieczarki duże

2 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

5 szt. ziele angielskie

3 szczyp. sól, pieprz

1 łyżka olej słonecznikowy

5 łyżka ketchup kotlin łagodny

Przygotowanie


1

Kiełbasę i pieczarki pokrój w plastry, a boczek w średnią kostkę. Dwie cebule skrój w drobną kosteczkę. Podsmażaj, aż cebula się zeszkli. Dolej bulionu.

2

Marchewki pokrój talarki, a paprykę w kostkę. Duś pod przykryciem razem z usmażonym mięsem, pieczarkami i cebulką. Dodaj resztę przypraw, groch i 5 łyżek ketchupu. Kiedy warzywa będą miękkie, możesz podawać do stołu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły