Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupowej zalewie

kontakt_2

Szybka i prosta w przyrządzeniu potrawka przygotowana na kiełbasie i boczku, z dodatkiem gotowanych warzyw oraz ketchupu. Przygotuj to aromatyczne i treściwe danie jednogarnkowe i przekonaj się, że proste przepisy też mogą być bardzo dobre!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
587
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
47
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szybka i prosta w przyrządzeniu potrawka przygotowana na kiełbasie i boczku, z dodatkiem gotowanych warzyw oraz ketchupu. Przygotuj to aromatyczne i treściwe danie jednogarnkowe i przekonaj się, że proste przepisy też mogą być bardzo dobre!
13
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szkl. zielony groszek
1 szkl. bulion warzywny
1 szt. kiełbasa
2 szt. marchewka
1 szt. papryka czerwona
10 dag. boczek wędzony
100 g pieczarki duże
2 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
5 szt. ziele angielskie
3 szczyp. sól, pieprz
1 łyżka olej słonecznikowy
5 łyżka ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
Kiełbasę i pieczarki pokrój w plastry, a boczek w średnią kostkę. Dwie cebule skrój w drobną kosteczkę. Podsmażaj, aż cebula się zeszkli. Dolej bulionu.
Marchewki pokrój talarki, a paprykę w kostkę. Duś pod przykryciem razem z usmażonym mięsem, pieczarkami i cebulką. Dodaj resztę przypraw, groch i 5 łyżek ketchupu. Kiedy warzywa będą miękkie, możesz podawać do stołu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
587
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
47
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.