0

Składniki

1.5 Kilograma
mięso mielone
0 Szczypt
sól
0 Szczypt
sól
100 Gramów
bułka tarta
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
marchew
5 Sztuk
czosnek
2 Sztuki
jaja kurze całe
14 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
3 Łyżki
śmietana 18%
1 Łyżka
masło
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
0.5 Sztuki
nać pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. dokładnie wymieszaj
  2. przygotuj pulpety
  3. marchewkę,cebulę zetrzyj na tarce dodaj do mięsa,dopraw
  4. przygotuj sos i podawaj z ziemniakami.
  5. gotuj pulpety w dużej ilości w lekko osolonej wodzi
  6. przygotuj składniki

Opis

Polecam na jutrzejszy obiad.

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Średni Do 3 godz
Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Pasztet z cukinii

Łatwy Do 40 min
Pasztet z cukinii

Pieczeń wołowa

Średni Do 1,5 godz
Pieczeń wołowa

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Średni Do 2 godz
Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!