Jarzynowa
m7
Zupa pełna warzyw - szczególnie smaczna wiosną zrobiona ze świeżych warzyw.
0
5 / 1
Zupa pełna warzyw - szczególnie smaczna wiosną zrobiona ze świeżych warzyw.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szcz. pieprz
1 łyżeczka jarzynka
1 szt. korzeń pietruszki
7 szt. marchew
1 szt. por
0.75 szt. seler
1 łyżka sól
0.50 kg wieprzowina łopatka
0.50 kg ziemniaki
0.50 szt. kapusta biała
Przygotowanie
Do 6 l garnka wlać wody i włożyć surowe mięso. Posolić. Dodać jarzynkę. Dodać kawałek selera, kawałek zielonej części pora, pół pietruszki oraz pokrojona w kostkę marchewkę.
Obrać ziemniaki i pokroić w kostkę, dodać do zupy. Do gotujących się warzyw dodać poszatkowaną kapustę. Gotować na wolnym ogniu 45 minut. Aż mięso zmięknie i ugotują się warzywa. Potem do smaku dodać odrobinę pieprzu i maggi.