Jarzynowa

m7
Jarzynowa

0

5 / 1

Zupa pełna warzyw - szczególnie smaczna wiosną zrobiona ze świeżych warzyw.

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szcz. pieprz

1 łyżeczka jarzynka

1 szt. korzeń pietruszki

7 szt. marchew

1 szt. por

0.75 szt. seler

1 łyżka sól

0.50 kg wieprzowina łopatka

0.50 kg ziemniaki

0.50 szt. kapusta biała

Przygotowanie


1

Do 6 l garnka wlać wody i włożyć surowe mięso. Posolić. Dodać jarzynkę. Dodać kawałek selera, kawałek zielonej części pora, pół pietruszki oraz pokrojona w kostkę marchewkę.

2

Obrać ziemniaki i pokroić w kostkę, dodać do zupy. Do gotujących się warzyw dodać poszatkowaną kapustę. Gotować na wolnym ogniu 45 minut. Aż mięso zmięknie i ugotują się warzywa. Potem do smaku dodać odrobinę pieprzu i maggi.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły