Jarzynka do obiadu

m7
Jarzynka do obiadu

0

0 / 0

Dodatek do obiadu. Na gorąco oczywiście.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg burak

5 szczyp. pieprz

0.50 łyżecz. sól

3 łyżka mąka pszenna tortowa

2 łyżka chrzan krakus

2 łyżka smalec

1 łyżka sok z cytryny

Przygotowanie


1

Buraki wyszorować uważając, żeby nie uszkodzić skórek.

2

Ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Następnie odstawić do wystygnięcia.

3

Wystudzone buraki obrać ze skórek i zetrzeć na tarce jarzynowej. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wyłożyć na nią buraczki, posypać solą, pieprzem i mąką, skropić sokiem z cytryny.

4

Co jakiś czas wymieszać, pod koniec podsmażania dodać chrzan i ponownie wymieszać.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły