0

Składniki

3 Szczypty
sól, pieprz
1 Łyżeczka
olej słonecznikowy
2 Sztuki
bułka
4 Sztuki
jaja kurze całe
0.5 Łyżeczki
nać pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Bułki przekroić na pół i wydrążyć z nich miąższ.
  2. Połówki bułki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić je olejem i do każdej połówki wbić po jednym jajku.
  3. Jajka prószyć solą, pieprzem i natką pietruszki.
  4. Jajka zapiekamy przez około 15 minut w temp. 200 stopni( piekarnik z termoobiegiem).

Opis

Na śniadanie i na kolacje.

Podobne przepisy

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Szaszłyki krewetek w pietruszce

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Szaszłyki krewetek w pietruszce

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Omlet z fetą

Przepis
Średni Do 15 min
Omlet z fetą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!