Jajko zapiekane w bułce
m7
Na śniadanie i na kolacje.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
349
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Na śniadanie i na kolacje.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
3 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. olej słonecznikowy
2 szt. bułka
4 szt. jaja kurze całe
0.50 łyżecz. nać pietruszki
Przygotowanie
Bułki przekroić na pół i wydrążyć z nich miąższ.
Połówki bułki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić je olejem i do każdej połówki wbić po jednym jajku.
Jajka prószyć solą, pieprzem i natką pietruszki.
Jajka zapiekamy przez około 15 minut w temp. 200 stopni( piekarnik z termoobiegiem).
Wartości odżywcze na porcję
Energia
349
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.