Jajko zapiekane w awokado

kontakt_1
Jajko zapiekane w awokado

0

0 / 0

Energetyczne, a przy tym zdrowe śniadanie - jajko zapiekane z awokado. Do przygotowania tego fit posiłku potrzebne będą Ci następujące produkty: awokado, jaja kurze, rozmaryn, sól i pieprz. Świetnie smakuje wraz z sokiem pomarańczowym.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szt. awokado

2 szt. jaja kurze całe

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. rozmaryn

1 szkl. sok pomarańczowy tymbark

Przygotowanie


1

Awokado kroimy na pół i powiększamy delikatnie miejsce po pestce.

2

Układamy w brytfance do pieczenia wyłożonej świeżym rozmarynem zalanym sokiem pomarań-czowym, delikatnie solimy i wbijamy jajko w miejsce pestki doprawiamy pieprzem do smaku.

3

Pieczemy 15 minut w nagrzanym do 180 st. C.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

309

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

20

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły