Jajko sadzone w awokado
EkspertOdKuchni
0
0 / 0
Jeżeli szukasz smacznego i pożywnego pomysłu na szybkie śniadanie, koniecznie poznaj przepis na jajko sadzone w awokado. To świetny wybór dla wszystkich, którzy cenią sobie zdrowe rozwiązania kulinarne. To także doskonała propozycja dla wegetarian oraz osób będących na diecie niskowęglowodanowej. Co więcej, przepis możesz dowolnie modyfikować, dodając do niego ulubione przyprawy lub dodatki np. świeże zioła. Życzymy smacznego!
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. awokado
2 szt. jajko
1 szcz. pieprz
1 szcz. sól
1 szcz. papryka czerwona słodka
Przygotowanie
Awokado przekrawamy wzdłuż, i wyciągamy pestkę. W miejsce pestki wydrążamy za pomocą łyżeczki większy dołek.
Awokado doprawiamy według uznania. Surowe jajko wbijamy do awokado.
Do rozgrzanego piekarnika na 180°C wkładamy awokado i pieczemy około 20 minut do momentu, aż jajko się zetnie.
Jajko sadzone w awokado posypujemy szczypiorkiem i doprawiamy według uznania.