Jajka z sosem majonezowo- keczupowym

m7
Jajka z sosem majonezowo- keczupowym

0

0 / 0

Smaczne śniadanie dla każdego, czyli jajka nieco inaczej.

4

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

3 szczyp. sól, pieprz

5 szt. jaja kurze całe

4 łyżka majonez

1 łyżka keczup

Przygotowanie


1

Ugotowane na twardo jajka obrać i pokroić na pół wzdłuż.

2

Majonez zmiksować z keczupem, sos doprawić do smaku solą i pieprzem.

3

Połówki jajek ułożyć na półmisku i smarować je sosem majonezowo- keczupowym.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

214

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

1

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły