Jajka z pastą sardynkową
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
elka87
![Jajka z pastą sardynkową](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986761205.jpeg&w=3840&q=75)
Pastę można zrobić też z tuńczykiem, pasta w sam raz do kanapek na rano na śniadanie
0
0 / 0
Pastę można zrobić też z tuńczykiem, pasta w sam raz do kanapek na rano na śniadanie
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
6 szt. jaja kurze całe
1 szt. sardynki w puszce
1 szt. cebula
1 szczyp. curry
1 szczyp. koper ogrodowy
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. musztarda
2 łyżka majonez
Przygotowanie
1
Jajka ugotować, obrać, 4 przekroić na połówki wyjąć żółtka, żółtka i pozostałe dwa rozgnieść lub przecisnąć przez praskę.
2
cebule drobno posiekać, do jajek dodać cebulę, osączone z oleju sardynki, majonez, musztardę, sól i pieprz.
3
8 połówek jajek napełnić pastą, posypać koperkiem