Jajka z pastą sardynkową

elka87
Jajka z pastą sardynkową

0

0 / 0

Pastę można zrobić też z tuńczykiem, pasta w sam raz do kanapek na rano na śniadanie

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

6 szt. jaja kurze całe

1 szt. sardynki w puszce

1 szt. cebula

1 szcz. curry

1 szcz. koper ogrodowy

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 łyżeczka musztarda

2 łyżka majonez

Przygotowanie


1

Jajka ugotować, obrać, 4 przekroić na połówki wyjąć żółtka, żółtka i pozostałe dwa rozgnieść lub przecisnąć przez praskę.

2

cebule drobno posiekać, do jajek dodać cebulę, osączone z oleju sardynki, majonez, musztardę, sól i pieprz.

3

8 połówek jajek napełnić pastą, posypać koperkiem

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły