Jajka z farszem pieczarkowym

m7
Jajka z farszem pieczarkowym

0

0 / 0

jajka z farszem które robię na wielkanocne śniadanie

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

2 szt. jajko

2 łyżka olej słonecznikowy

2 łyżka majonez

10 dag. pieczarki

Przygotowanie


1

Jajka przekroić wyciągnąć żółtko.

2

Pieczarki zetrzeć na tarce i podsmażyć na oleju.

3

Rozgnieść widelcem żółtka dodać zimne pieczarki ,majonez ,doprawić do smaku i dokładnie wymieszać.

4

Napełnić białka masą pieczarkową.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

194

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

1

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły