0

Składniki

200 Mililitrów
śmietana 18%
1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
cukier
1 Łyżeczka
sok z cytryny
100 Gramów
Korzeń chrzanu
1 Łyżka
szczypiorek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W rondelku rozgrzewamy śmietanę, dodajemy chrzan, mieszamy podgrzewając. Nie doprowadzamy do zagotowania. Całość przekładamy do słoiczka. Tuż przed podaniem doprawiamy sokiem z cytryny, solą, cukrem i ulubionymi przyprawami.
  2. Podajemy z jajkami, posypane szczypiorkiem.

Opis

Krem jest dość wyrazisty, idealny ze szczypiorkiem:)

Podobne przepisy

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 20 min.

Sałatka z rybą i makaronem

Łatwy Do 40 min.

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min.

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min.

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min.

Kutia

Średni Ponad 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!