0

Składniki

5 Sztuk
chleb tostowy wieloziarnisty
5 Sztuk
jajka
1.25 Litra
woda
2.5 Łyżki
ocet
312.5 Grama
fasolka szparagowa
1.25 Łyżki
masło
1.25 Szczypty
sól

Dodatki

1.25 Litra
sok Tymbark 100% Jabłko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kromki chleba upiecz w piekarniku do zrumienienia.
  2. Fasolkę pokrój na mniejsze kawałki i podsmaż kilka minut na rozgrzanym maśle.
  3. W małym garnku zagotuj wodę z octem. Delikatnie wlej jajko, używając łyżki obtocz żółtko białkiem, poczekaj aż białko się zetnie.
  4. Wyjmij i zrób podobne resztę jajek. Na toście ułóż fasolkę i jajko. Oprósz pieprzem.

Opis

Wyśmienity i zdrowy sok jabłkowy Tymbark jest idealny na początek dnia. Zapewnia solidną dawkę witaminy C. Pasuje do prostych jak i wyrafinowanych śniadań np. tostów z jajkiem w koszulce ze świeżymi warzywami.

Podobne przepisy

Suflet serowy z dżemem wiśniowym z płatkami róży

Średni Do 1 godz
Suflet serowy z dżemem wiśniowym z płatkami róży

Jajka faszerowane z majonezem

Łatwy Do 40 min
Jajka faszerowane z majonezem

Kasza jaglana z jabłkiem i cynamonem

Łatwy Do 40 min
Kasza jaglana z jabłkiem i cynamonem

Pascha

Średni Do 1 godz
Pascha

Tartaletki śniadaniowe z musem jabłkowo-dyniowym

Średni Do 1 godz
Tartaletki śniadaniowe z musem jabłkowo-dyniowym

Tosty francuskie z domową konfiturą z jabłek

Łatwy Do 40 min
Tosty francuskie z domową konfiturą z jabłek

Chrupkie pieczywo z migdałów i ziaren z dżemem brzoskwiniowy...

Łatwy Do 40 min
Chrupkie pieczywo z migdałów i ziaren z dżemem brzoskwiniowy...

Jajka faszerowane z bekonem i żurawiną

Łatwy Do 1 godz
Jajka faszerowane z bekonem i żurawiną

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!