0

Składniki

4 Sztuki
chleb tostowy wieloziarnisty
4 Sztuki
jajka
1 Litr
woda
2 Łyżki
ocet
250 Gramów
fasolka szparagowa
1 Łyżka
masło
1 Szczypta
sól

Dodatki

1 Litr
sok Tymbark 100% Jabłko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kromki chleba upiecz w piekarniku do zrumienienia.
  2. Fasolkę pokrój na mniejsze kawałki i podsmaż kilka minut na rozgrzanym maśle.
  3. W małym garnku zagotuj wodę z octem. Delikatnie wlej jajko, używając łyżki obtocz żółtko białkiem, poczekaj aż białko się zetnie.
  4. Wyjmij i zrób podobne resztę jajek. Na toście ułóż fasolkę i jajko. Oprósz pieprzem.

Opis

Wyśmienity i zdrowy sok jabłkowy Tymbark jest idealny na początek dnia. Zapewnia solidną dawkę witaminy C. Pasuje do prostych jak i wyrafinowanych śniadań np. tostów z jajkiem w koszulce ze świeżymi warzywami.

Podobne przepisy

Naleśniki z pomarańczami i sosem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z pomarańczami i sosem

Suflet serowy z dżemem wiśniowym z płatkami róży

Przepis
Średni Do 1 godz
Suflet serowy z dżemem wiśniowym z płatkami róży

Pascha

Przepis
Średni Do 1 godz
Pascha

Tosty francuskie z domową konfiturą z jabłek

Przepis
Łatwy Do 40 min
Tosty francuskie z domową konfiturą z jabłek

Tartaletki śniadaniowe z musem jabłkowo-dyniowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Tartaletki śniadaniowe z musem jabłkowo-dyniowym

BUŁECZKI DYNIOWE

Przepis
Średni Do 1,5 godz
BUŁECZKI DYNIOWE

Crêpe z mascarpone i dżemem truskawkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Crêpe z mascarpone i dżemem truskawkowym

Jajka faszerowane z majonezem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jajka faszerowane z majonezem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!