Jajka w koperkowym sosie

m7
Jajka w koperkowym sosie

0

0 / 0

polecam....

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

0.25 łyżecz. pieprz

8 szt. jajko

2 szt. sos koperkowy

2 szt. koper włoski

4 łyżka śmietana

Przygotowanie


1

Jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupek. Sos biały przygotować wg przepisu na opakowaniu, a następnie dodać powoli śmietanę i pieprz, intensywnie mieszając, i starając się nie dopuścić do gotowania się sosu. Na końcu dodać pokrojony koperek. W tak przygotowanym sosie umieścić jajka.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

111

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

1

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły