Jajka w koperkowym sosie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Jajka w koperkowym sosie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973161291.jpeg&w=3840&q=75)
polecam....
0
0 / 0
polecam....
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
0.25 łyżecz. pieprz
8 szt. jajko
2 szt. sos koperkowy
2 szt. koper włoski
4 łyżka śmietana
Przygotowanie
1
Jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupek. Sos biały przygotować wg przepisu na opakowaniu, a następnie dodać powoli śmietanę i pieprz, intensywnie mieszając, i starając się nie dopuścić do gotowania się sosu. Na końcu dodać pokrojony koperek. W tak przygotowanym sosie umieścić jajka.