Jajka w koperkowym sosie
m7

polecam....
Wartości odżywcze na porcję
Energia
111
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Średnia 0 / 0
Oceń!
polecam....
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
0.25 łyżecz. pieprz
8 szt. jajko
2 szt. sos koperkowy
2 szt. koper włoski
4 łyżka śmietana
Przygotowanie
Kroki
Jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupek. Sos biały przygotować wg przepisu na opakowaniu, a następnie dodać powoli śmietanę i pieprz, intensywnie mieszając, i starając się nie dopuścić do gotowania się sosu. Na końcu dodać pokrojony koperek. W tak przygotowanym sosie umieścić jajka.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
111
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.