Jajka po wiedeńsku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Jajka po wiedeńsku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974660884.jpeg&w=3840&q=75)
szybkie śniadanie na bazie jajek
0
0 / 0
szybkie śniadanie na bazie jajek
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz biały
1 szczyp. nać pietruszki
1 łyżecz. masło
2 szt. jaja kurze całe
Przygotowanie
1
Do rondelka wlewamy wodę i zagotowujemy. Jajka rozbijamy do szklanki żaroodpornej, doprawiamy pieprzem i solą. Nie mieszamy. Szklankę z jajkami wstawiamy do gotującej się wody. Po upływie ok. 5 min, gdy białko się zetnie jajka przekładamy na talerzyk. Dodajemy masło i posypujemy zieleniną.