Jajka na kolację

m7
Jajka na kolację

2

4 / 1

Szybki przepis na kolację, idealny do pieczywa.

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szt. rzodkiewka

1 szt. ogórek zielony

5 szt. jaja

2 łyżka majonez

1 łyżka szczypiorek

15 dag. szynka

Przygotowanie


1

Ugotować jajka na twardo i przekroić na połówki.

2

Wyciągnąć żółtka i rozetrzeć z odrobiną soli.

3

Drobniutko pokroić szczypiorek, ogórek, rzodkiewkę i szynkę.

4

Dodać do żółtek i wymieszać z majonezem.

5

Nakładać farsz do połówek jajek.

6

Podawać z pieczywem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

98

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

1

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły