Jajka faszerowane z dipami

maspexdigital
Jajka faszerowane z dipami

0

0 / 0

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

10 szt. jaja l

1 szt. batat

1 łyżecz. chili

3 łyżecz. koncentrat pomidorowy łowicz

2 puszka cieciorka

250 g buraczki gotowane

1 opak. śmietana kwaśna 22%

1 opak. chrzan krakus

2 łyżka czarnuszka

1 łyżecz. sól

2 łyżka bułka tarta

0.50 kostka masło

Przygotowanie


1

Jajka ugotuj na twardo. Obierz batat, pokrój go na plastry i piecz w piekarniku (180°C) ok. 15 minut do miękkości.

2

Wystudzone jajka przekrój na pół bez obierania. Wyjmij zawartość i drobno posiekaj. Wystudzonego batata rozgnieć widelcem, dodaj 3 łyżeczki koncentratu Łowicz, połącz z jajkiem, posól i dodaj chilli. Taką masą nadziej skorupki. Następnie oprósz bułką tartą i smaż na maśle, aż się zarumienią.

3

Cieciorkę zmiel w mikserze na gładką masę. Połowę połącz z buraczkami, a do połowy dodaj rozgnieciony czosnek, oliwę i sól do smaku.

4

Śmietanę wymieszaj z 3 łyżkami chrzanu Krakus.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

584

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

61

gram

Tłuszcze

27

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły