0

Składniki

10 Sztuk
jajka
1 Sztuka
batat
1 Łyżeczka
chili
3 Łyżeczki
2 Puszki
Cieciorka
250 Gramów
buraczki gotowane
1 Opakowanie
śmietana kwaśna 22%
2 Ząbki
czosnek
1 Opakowanie
ingridient
chrzan Krakus
2 Łyżki
Czarnuszka
1 Łyżeczka
sól
2 Łyżki
bułka tarta
0.5 Kostki
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka ugotuj na twardo. Obierz batat, pokrój go na plastry i piecz w piekarniku (180°C) ok. 15 minut do miękkości.
  2. Wystudzone jajka przekrój na pół bez obierania. Wyjmij zawartość i drobno posiekaj. Wystudzonego batata rozgnieć widelcem, dodaj 3 łyżeczki koncentratu Łowicz, połącz z jajkiem, posól i dodaj chilli. Taką masą nadziej skorupki. Następnie oprósz bułką tartą i smaż na maśle, aż się zarumienią.
  3. Cieciorkę zmiel w mikserze na gładką masę. Połowę połącz z buraczkami, a do połowy dodaj rozgnieciony czosnek, oliwę i sól do smaku.
  4. Śmietanę wymieszaj z 3 łyżkami chrzanu Krakus.

Podobne przepisy

Kruche tarteletki z nadzieniem jajeczno-krabowym i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche tarteletki z nadzieniem jajeczno-krabowym i chrzanem

Pasztet wielkanocny jajeczny z koncentratem pomidorowym

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Pasztet wielkanocny jajeczny z koncentratem pomidorowym

Pasztet wielkanocny mięsny z koncentratem pomidorowym

Przepis
Średni Do 2 godz
Pasztet wielkanocny mięsny z koncentratem pomidorowym

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowal...

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowalijkami

Pieczarki smażone w panierce

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pieczarki smażone w panierce

Paszteciki z pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Paszteciki z pieczarkami

Bataty ze szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Bataty ze szpinakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!