Jajka faszerowane z dipami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Jajka faszerowane z dipami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3966-1702057735311.jpeg&w=3840&q=75)
0
3.4 / 5
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
80 g koncentrat pomidorowy łowicz
1 opak. chrzan krakus
10 szt. jajek
1 szt. batat
3 szczyp. chilli w płatkach
2 opak. gotowana cieciorka
250 g buraczki gotowane
2 szt. ząbek czosnku
1 opak. śmietana kwaśna 22%
1 szczyp. sól
1 szkl. bułka tarta
1 kostka masło
Przygotowanie
Jajka ugotuj na twardo.
Batat obierz, pokrój na plastry i piecz w piekarniku (180°C) przez ok. 15 minut do miękkości.
Wystudzone jajka pokrój na pół bez obierania.
Wyjmij zawartość i drobno posiekaj.
Wystudzonego batata rozgnieć widelcem, dodaj 3 łyżeczki koncentratu Łowicz, połącz z jajkiem, posól i dodaj chilli
Taką masą nadziej skorupki. Następnie oprósz je bułką tartą i smaż na maśle, aż się zarumienią.
Taką masą nadziej skorupki. Następnie oprósz je bułką tartą i smaż na maśle, aż się zarumienią.
Śmietanę zmieszaj z 3 łyżkami chrzanu Krakus.