Jajka faszerowane z dipami

maspexdigital
Jajka faszerowane z dipami

0

3.4 / 5

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

80 g koncentrat pomidorowy łowicz

1 opak. chrzan krakus

10 szt. jajek

1 szt. batat

3 szczyp. chilli w płatkach

2 opak. gotowana cieciorka

250 g buraczki gotowane

2 szt. ząbek czosnku

1 opak. śmietana kwaśna 22%

1 szczyp. sól

1 szkl. bułka tarta

1 kostka masło

Przygotowanie


1

Jajka ugotuj na twardo.

2

Batat obierz, pokrój na plastry i piecz w piekarniku (180°C) przez ok. 15 minut do miękkości.

3

Wystudzone jajka pokrój na pół bez obierania.

4

Wyjmij zawartość i drobno posiekaj.

5

Wystudzonego batata rozgnieć widelcem, dodaj 3 łyżeczki koncentratu Łowicz, połącz z jajkiem, posól i dodaj chilli

6

Taką masą nadziej skorupki. Następnie oprósz je bułką tartą i smaż na maśle, aż się zarumienią.

7

Taką masą nadziej skorupki. Następnie oprósz je bułką tartą i smaż na maśle, aż się zarumienią.

8

Śmietanę zmieszaj z 3 łyżkami chrzanu Krakus.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

4780

kcal

Białka

156

gram

Węglowodany

315

gram

Tłuszcze

296

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły