Jajka faszerowane tuńczykiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Jajka faszerowane tuńczykiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975295193.jpeg&w=3840&q=75)
Jajka faszerowane pysznym farszykiem:)
2
0 / 0
Jajka faszerowane pysznym farszykiem:)
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
7 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 łyżecz. majonez
1 szt. tuńczyk w oleju
6 szt. szczypiorek
7 szt. jaja kurze całe
Przygotowanie
Jajka obrać ze skorupki i delikatnie przekroić wzdłuż na pół. Delikatnie łyżeczką wydobyć żółtka i przełożyć je do salaterki. Łyżeczką dokładnie je rozdrobnić. Tuńczyka lekko odsączyć (nie do końca) i dodać do żółtek. Wszystko wymieszać jeszcze rozdrabniając łyżeczką. Dodać sól, pieprz i posiekany szczypiorek oraz majonez. Wszystko razem wymieszać.
Tak powstałą mieszanką wypełniać wgłębienie pozostałe po żółtku w jajkach. Kładąc więcej masy nić owo wgłębienie pomieści. Ugnieść pozostawiając niewielką górkę z masy.
Ułożyć jajka na udekorowanym półmisku i posypać suszonym koperkiem i pieprzem.
Po schłodzeniu podawać z kleksem majonezu i/lub ketchupu.