Jajka faszerowane tuńczykiem

m7
Jajka faszerowane tuńczykiem

2

0 / 0

Jajka faszerowane pysznym farszykiem:)

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


7 porcji

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

2 łyżeczka majonez

1 szt. tuńczyk w oleju

6 szt. szczypiorek

7 szt. jaja kurze całe

Przygotowanie


1

Jajka obrać ze skorupki i delikatnie przekroić wzdłuż na pół. Delikatnie łyżeczką wydobyć żółtka i przełożyć je do salaterki. Łyżeczką dokładnie je rozdrobnić. Tuńczyka lekko odsączyć (nie do końca) i dodać do żółtek. Wszystko wymieszać jeszcze rozdrabniając łyżeczką. Dodać sól, pieprz i posiekany szczypiorek oraz majonez. Wszystko razem wymieszać.

2

Tak powstałą mieszanką wypełniać wgłębienie pozostałe po żółtku w jajkach. Kładąc więcej masy nić owo wgłębienie pomieści. Ugnieść pozostawiając niewielką górkę z masy.

3

Ułożyć jajka na udekorowanym półmisku i posypać suszonym koperkiem i pieprzem.

4

Po schłodzeniu podawać z kleksem majonezu i/lub ketchupu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły