Jajka faszerowane szynką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
malg
![Jajka faszerowane szynką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976998314.jpeg&w=3840&q=75)
Coś wspaniałego na świąteczne przekąski. Jajka są tak smaczne, że znikają w minutę!
0
0 / 0
Coś wspaniałego na świąteczne przekąski. Jajka są tak smaczne, że znikają w minutę!
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
7 łyżecz. serek homogenizowany
1 szczyp. sól, pieprz
3 łyżka majonez
5 dag. jaja kurze całe
15 dag. szynka kanapkowa
10 dag. twaróg półtłusty
0.50 pęcz. szczypiorek
Przygotowanie
1
Jajka gotujemy na twardo.
2
Obieramy i kroimy na połówki.
3
Wyjmujemy żółtka i rozrabiamy z majonezem na gładką masę.
4
Szybkę kroimy w kostkę, mieszamy z serkiem homogenizowanym, z twarożkiem i pokrojonym szczypiorkiem.
5
Masę solimy i pieprzymy do smaku.
6
Do połówek jaj nakładamy farsz z szynka, a na wierzch wyciskamy masę żółtkową.
7
Schładzamy przed podaniem.