Jajka faszerowane szynką

malg
Jajka faszerowane szynką

0

0 / 0

Coś wspaniałego na świąteczne przekąski. Jajka są tak smaczne, że znikają w minutę!

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

7 łyżecz. serek homogenizowany

1 szczyp. sól, pieprz

3 łyżka majonez

5 dag. jaja kurze całe

15 dag. szynka kanapkowa

10 dag. twaróg półtłusty

0.50 pęcz. szczypiorek

Przygotowanie


1

Jajka gotujemy na twardo.

2

Obieramy i kroimy na połówki.

3

Wyjmujemy żółtka i rozrabiamy z majonezem na gładką masę.

4

Szybkę kroimy w kostkę, mieszamy z serkiem homogenizowanym, z twarożkiem i pokrojonym szczypiorkiem.

5

Masę solimy i pieprzymy do smaku.

6

Do połówek jaj nakładamy farsz z szynka, a na wierzch wyciskamy masę żółtkową.

7

Schładzamy przed podaniem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły