Jajka faszerowane szynką

malg

Coś wspaniałego na świąteczne przekąski. Jajka są tak smaczne, że znikają w minutę!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
152
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Coś wspaniałego na świąteczne przekąski. Jajka są tak smaczne, że znikają w minutę!
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
7 łyżecz. serek homogenizowany
1 szczyp. sól, pieprz
3 łyżka majonez
5 dag. jaja kurze całe
15 dag. szynka kanapkowa
10 dag. twaróg półtłusty
0.50 pęcz. szczypiorek
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo.
Obieramy i kroimy na połówki.
Wyjmujemy żółtka i rozrabiamy z majonezem na gładką masę.
Szybkę kroimy w kostkę, mieszamy z serkiem homogenizowanym, z twarożkiem i pokrojonym szczypiorkiem.
Masę solimy i pieprzymy do smaku.
Do połówek jaj nakładamy farsz z szynka, a na wierzch wyciskamy masę żółtkową.
Schładzamy przed podaniem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
152
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.