Jajka faszerowane szynką
malg
Coś wspaniałego na świąteczne przekąski. Jajka są tak smaczne, że znikają w minutę!
0
0 / 0
Coś wspaniałego na świąteczne przekąski. Jajka są tak smaczne, że znikają w minutę!
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
7 łyżeczka serek homogenizowany
1 szcz. sól, pieprz
3 łyżka majonez
5 dek. jaja kurze całe
15 dek. szynka kanapkowa
10 dek. twaróg półtłusty
0.50 pęcz. szczypiorek
Przygotowanie
1
Jajka gotujemy na twardo.
2
Obieramy i kroimy na połówki.
3
Wyjmujemy żółtka i rozrabiamy z majonezem na gładką masę.
4
Szybkę kroimy w kostkę, mieszamy z serkiem homogenizowanym, z twarożkiem i pokrojonym szczypiorkiem.
5
Masę solimy i pieprzymy do smaku.
6
Do połówek jaj nakładamy farsz z szynka, a na wierzch wyciskamy masę żółtkową.
7
Schładzamy przed podaniem.