Jajka faszerowane pieczarkami

m7
Jajka faszerowane pieczarkami

0

0 / 0

Smaczna przekąska.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

3 szcz. sól, pieprz

10 szt. jaja kurze całe

5 łyżka majonez

2 łyżka szczypiorek

20 dek. pieczarki

Przygotowanie


1

Pieczarki oczyścić, opłukać i gotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Po przestudzeniu zemleć je.

2

Ugotowane na twardo jajka ostudzić, obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć z nich żółtka.

3

Do żółtek dodać pieczarki, posiekany szczypiorek i rozdrobnić je widelcem.

4

Doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz nakładać do jajek i posmarować je majonezem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły