Jajka faszerowane pieczarkami
m7
Smaczna przekąska.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
168
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczna przekąska.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
3 szczyp. sól, pieprz
10 szt. jaja kurze całe
5 łyżka majonez
2 łyżka szczypiorek
20 dag. pieczarki
Przygotowanie
Pieczarki oczyścić, opłukać i gotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Po przestudzeniu zemleć je.
Ugotowane na twardo jajka ostudzić, obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć z nich żółtka.
Do żółtek dodać pieczarki, posiekany szczypiorek i rozdrobnić je widelcem.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz nakładać do jajek i posmarować je majonezem.