Jajka faszerowane pieczarkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Jajka faszerowane pieczarkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976550751.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczna przekąska.
0
0 / 0
Smaczna przekąska.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
3 szczyp. sól, pieprz
10 szt. jaja kurze całe
5 łyżka majonez
2 łyżka szczypiorek
20 dag. pieczarki
Przygotowanie
1
Pieczarki oczyścić, opłukać i gotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Po przestudzeniu zemleć je.
2
Ugotowane na twardo jajka ostudzić, obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć z nich żółtka.
3
Do żółtek dodać pieczarki, posiekany szczypiorek i rozdrobnić je widelcem.
4
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz nakładać do jajek i posmarować je majonezem.