Jajka faszerowane masą z tuńczyka

m7
Jajka faszerowane masą z tuńczyka

2

0 / 0

Przystaweczka dla lubiących tuńczyka:)

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. szczypiorek

2 łyżecz. przecier pomidorowy łowicz

1 łyżecz. majonez

6 szt. jaja kurze całe

1 szt. tuńczyk w sosie własnym

1 szt. sól

Przygotowanie


1

Jajka gotujemy na twardo, obieramy , kroimy na połówki, żółtko wybieramy, wrzucamy do miseczki. Żółtko rozdrabniamy widelcem, dodajemy odsączonego tuńczyka, sól, pieprz, przecier pomidorowy, majonez, mieszamy. Układamy farsz na połówki jajek, posypujemy szczypiorkiem i gotowe:D

Wartości odżywcze na porcję


Energia

115

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

b/d

0

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły