0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
masło
6 Sztuk
jaja kurze całe
10 Sztuk
Kurki
1 Sztuka
cebula czerwona
1 Łyżka
jogurt naturalny
2 Łyżki
szczypiorek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, odkładamy żółtka do miseczki, rozdrabniamy widelcem. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę, smażymy na maśle, dodajemy kurki i smażymy ok 5-10 minut. Wyjmujemy kurki z patelni, kroimy w drobną kosteczkę, cebulę wraz z kurkami mieszamy z rozdrobnionym żółtkiem, przyprawiamy solą , pieprzem, mieszamy z 1 łyżką jogurtu ekologicznego. Układamy farsz do połówek z jajek, posypujemy szczypiorkiem. Smacznego!!!

Opis

Jako przystawka, na imprezy, pięknie się prezentuje! :D

Podobne przepisy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pierniczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierniczki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!