Jajka faszerowane II
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Jajka faszerowane II](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976551280.jpeg&w=3840&q=75)
Elegancko wyglądają na stole.
0
0 / 0
Elegancko wyglądają na stole.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
4 szt. jaja kurze całe
3 szt. pomidor
3 łyżka szczypiorek
5 łyżka majonez
20 dag. pieczarki
Przygotowanie
1
Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek. Przeciąć wzdłuż na połowę.
2
Pieczarki umyć i pokroić w kostkę. Cebulę również pokroić w drobną kosteczkę.
3
Pieczarki i cebulę usmażyć na patelni.
4
Wyjąć żółtka , dodać majonez, pokrojony drobniutko szczypiorek, pieczarki i cebulę, doprawić solą i pieprzem.
5
Wszystko razem wymieszać.
6
Farsz nakładać do pustych miejsc w białkach.
7
Na półmisek położyć liść sałaty i na tym układać faszerowane jajka. Wierzch ozdobić majonezem i kawałkami pomidorów.