Jajka faszerowane II

m7
Jajka faszerowane II

0

0 / 0

Elegancko wyglądają na stole.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

4 szt. jaja kurze całe

3 szt. pomidor

3 łyżka szczypiorek

5 łyżka majonez

20 dek. pieczarki

Przygotowanie


1

Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek. Przeciąć wzdłuż na połowę.

2

Pieczarki umyć i pokroić w kostkę. Cebulę również pokroić w drobną kosteczkę.

3

Pieczarki i cebulę usmażyć na patelni.

4

Wyjąć żółtka , dodać majonez, pokrojony drobniutko szczypiorek, pieczarki i cebulę, doprawić solą i pieprzem.

5

Wszystko razem wymieszać.

6

Farsz nakładać do pustych miejsc w białkach.

7

Na półmisek położyć liść sałaty i na tym układać faszerowane jajka. Wierzch ozdobić majonezem i kawałkami pomidorów.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły