Jajka faszerowane II
m7
Elegancko wyglądają na stole.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
210
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Elegancko wyglądają na stole.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
4 szt. jaja kurze całe
3 szt. pomidor
3 łyżka szczypiorek
5 łyżka majonez
20 dag. pieczarki
Przygotowanie
Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek. Przeciąć wzdłuż na połowę.
Pieczarki umyć i pokroić w kostkę. Cebulę również pokroić w drobną kosteczkę.
Pieczarki i cebulę usmażyć na patelni.
Wyjąć żółtka , dodać majonez, pokrojony drobniutko szczypiorek, pieczarki i cebulę, doprawić solą i pieprzem.
Wszystko razem wymieszać.
Farsz nakładać do pustych miejsc w białkach.
Na półmisek położyć liść sałaty i na tym układać faszerowane jajka. Wierzch ozdobić majonezem i kawałkami pomidorów.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
210
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.