Jajka faszerowane II

m7
Jajka faszerowane II

Średnia 0 / 0

Oceń!

Elegancko wyglądają na stole.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

4 szt. jaja kurze całe

3 szt. pomidor

3 łyżka szczypiorek

5 łyżka majonez

20 dag. pieczarki

Przygotowanie


Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek. Przeciąć wzdłuż na połowę.

Pieczarki umyć i pokroić w kostkę. Cebulę również pokroić w drobną kosteczkę.

Pieczarki i cebulę usmażyć na patelni.

Wyjąć żółtka , dodać majonez, pokrojony drobniutko szczypiorek, pieczarki i cebulę, doprawić solą i pieprzem.

Wszystko razem wymieszać.

Farsz nakładać do pustych miejsc w białkach.

Na półmisek położyć liść sałaty i na tym układać faszerowane jajka. Wierzch ozdobić majonezem i kawałkami pomidorów.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

210

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły