Jajka faszerowane

m7
Jajka faszerowane

0

0 / 0

Smaczna przystawka.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

4 szczyp. sól, pieprz

8 szt. jajko

1 łyżka masło roślinne

2 łyżka bułka tarta

1 łyżka śmietana 18%

1 łyżka koper ogrodowy

1 łyżka szczypiorek

Przygotowanie


1

Jajka należy ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie. Po wystudzeniu obrać je ze skorupek, przekroić na pół i wyjąć z nich żółtka.

2

Żółtka rozdrobnić, dodać do nich masło, bułkę tartą, śmietanę, posiekana zieleninę, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

3

Farsz przełożyć do jajek. Przygotować i wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut przed podaniem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

57

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

1

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły