Jajka faszerowane
m7
Smaczna przystawka.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
57
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczna przystawka.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
16 porcji
Składniki
4 szczyp. sól, pieprz
8 szt. jajko
1 łyżka masło roślinne
2 łyżka bułka tarta
1 łyżka śmietana 18%
1 łyżka koper ogrodowy
1 łyżka szczypiorek
Przygotowanie
Jajka należy ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie. Po wystudzeniu obrać je ze skorupek, przekroić na pół i wyjąć z nich żółtka.
Żółtka rozdrobnić, dodać do nich masło, bułkę tartą, śmietanę, posiekana zieleninę, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Farsz przełożyć do jajek. Przygotować i wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut przed podaniem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
57
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.