Jajka faszerowane

m7
Jajka faszerowane

0

0 / 0

Pyszna przystawka

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

6 szt. jajko

2 łyżka szczypiorek

3 łyżka majonez

30 dek. pieczarki

Przygotowanie


1

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, przekrawamy na pół, wyjmujemy ostrożnie żółtka.

2

Pieczarki gotujemy do miękkości, następnie przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Do pieczarek dodajemy posiekane żółtka, drobniutko posiekany szczypiorek, sól oraz pieprz do smaku, dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę.

3

Tak przygotowanym farszem napełniamy białka jajek.

4

Można udekorować majonezem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły