Jajka faszerowane
m7
Pyszna przystawka
0
0 / 0
Pyszna przystawka
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
6 szt. jajko
2 łyżka szczypiorek
3 łyżka majonez
30 dek. pieczarki
Przygotowanie
1
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, przekrawamy na pół, wyjmujemy ostrożnie żółtka.
2
Pieczarki gotujemy do miękkości, następnie przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Do pieczarek dodajemy posiekane żółtka, drobniutko posiekany szczypiorek, sól oraz pieprz do smaku, dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę.
3
Tak przygotowanym farszem napełniamy białka jajek.
4
Można udekorować majonezem.