Jajka faszerowane

m7
Jajka faszerowane

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszna przystawka

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

6 szt. jajko

2 łyżka szczypiorek

3 łyżka majonez

30 dag. pieczarki

Przygotowanie


Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, przekrawamy na pół, wyjmujemy ostrożnie żółtka.

Pieczarki gotujemy do miękkości, następnie przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Do pieczarek dodajemy posiekane żółtka, drobniutko posiekany szczypiorek, sól oraz pieprz do smaku, dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę.

Tak przygotowanym farszem napełniamy białka jajek.

Można udekorować majonezem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

261

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

3

gram

Tłuszcze

22

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły