Jajka faszerowane

m7
Jajka faszerowane

0

0 / 0

Pyszna przystawka

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

6 szt. jajko

2 łyżka szczypiorek

3 łyżka majonez

30 dag. pieczarki

Przygotowanie


1

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, przekrawamy na pół, wyjmujemy ostrożnie żółtka.

2

Pieczarki gotujemy do miękkości, następnie przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Do pieczarek dodajemy posiekane żółtka, drobniutko posiekany szczypiorek, sól oraz pieprz do smaku, dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę.

3

Tak przygotowanym farszem napełniamy białka jajek.

4

Można udekorować majonezem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

261

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

3

gram

Tłuszcze

22

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły