Jajka faszerowane
m7
Pyszna przystawka
Wartości odżywcze na porcję
Energia
261
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszna przystawka
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
6 szt. jajko
2 łyżka szczypiorek
3 łyżka majonez
30 dag. pieczarki
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, przekrawamy na pół, wyjmujemy ostrożnie żółtka.
Pieczarki gotujemy do miękkości, następnie przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Do pieczarek dodajemy posiekane żółtka, drobniutko posiekany szczypiorek, sól oraz pieprz do smaku, dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę.
Tak przygotowanym farszem napełniamy białka jajek.
Można udekorować majonezem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
261
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.