0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
1 Łyżeczka
musztarda
5 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
szczypiorek
3 Łyżki
majonez
15 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka ugotować na twardo, przekroić na połówki i delikatnie wyjąć żółtka tak aby nie uszkodzić białek. 8 połówek odłożyć i 2 pokroić w drobną kosteczke tak jak i wszystkie żółtka.
  2. Pieczarki obrać i ugotować, następnie 1 pieczarke odłożyć do ozdoby, reszte pokroić w kostke. Dodać majonez, musztarde, przyprawy i wcześniej pokroione jajka, wymieszać.
  3. Gotowy farsz nakładać to białek. Przyozdobić i smacznego!

Opis

Pyszne jajeczka z lekką fantazją,delikatna przekąska w sam raz na miłą kolacje.

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Groch z kapusta i grzybami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Groch z kapusta i grzybami

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!