0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
1 Łyżeczka
musztarda
5 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
szczypiorek
3 Łyżki
majonez
15 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka ugotować na twardo, przekroić na połówki i delikatnie wyjąć żółtka tak aby nie uszkodzić białek. 8 połówek odłożyć i 2 pokroić w drobną kosteczke tak jak i wszystkie żółtka.
  2. Pieczarki obrać i ugotować, następnie 1 pieczarke odłożyć do ozdoby, reszte pokroić w kostke. Dodać majonez, musztarde, przyprawy i wcześniej pokroione jajka, wymieszać.
  3. Gotowy farsz nakładać to białek. Przyozdobić i smacznego!

Opis

Pyszne jajeczka z lekką fantazją,delikatna przekąska w sam raz na miłą kolacje.

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Omlet z makaronem i owocami lata

Łatwy Do 40 min
Omlet z makaronem i owocami lata

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!