0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
1 Łyżeczka
musztarda
5 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
szczypiorek
3 Łyżki
majonez
15 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka ugotować na twardo, przekroić na połówki i delikatnie wyjąć żółtka tak aby nie uszkodzić białek. 8 połówek odłożyć i 2 pokroić w drobną kosteczke tak jak i wszystkie żółtka.
  2. Pieczarki obrać i ugotować, następnie 1 pieczarke odłożyć do ozdoby, reszte pokroić w kostke. Dodać majonez, musztarde, przyprawy i wcześniej pokroione jajka, wymieszać.
  3. Gotowy farsz nakładać to białek. Przyozdobić i smacznego!

Opis

Pyszne jajeczka z lekką fantazją,delikatna przekąska w sam raz na miłą kolacje.

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Groch z kapusta i grzybami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Groch z kapusta i grzybami

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!