Jajecznica ze szpinakiem mrożonym i odrobiną boczku

m7
Jajecznica ze szpinakiem mrożonym i odrobiną boczku

Średnia 0 / 0

Oceń!

Urozmaicony przepis na jajecznicę - idealny pomysł na śniadanie.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

50 śmietana 18%

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz biały

1 łyżecz. sos sojowy

400 g szpinak mrożony

4 szt. jaja kurze całe

2 szt. czosnek

1 łyżka masło

15 dag. boczek

Przygotowanie


Masło roztopić na patelni. Dodać zamrożony szpinak i drobno posiekany czosnek. Całość smażyć na małym ogniu do momentu, gdy szpinak się rozmrozi.

Dodać śmietanę, boczek, przyprawić i dusić do momentu, gdy większość wody wyparuje. Jajka roztrzepać, dodać sos sojowy do smaku i dolać do szpinaku. Smażyć do momentu, gdy zetnie się białko. Doskonale smakuje z białym pieczywem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

774

kcal

Białka

30

gram

Węglowodany

18

gram

Tłuszcze

62

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły