Jajecznica ze szpinakiem mrożonym i odrobiną boczku
m7
Urozmaicony przepis na jajecznicę - idealny pomysł na śniadanie.
0
0 / 0
Urozmaicony przepis na jajecznicę - idealny pomysł na śniadanie.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
50 śmietana 18%
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz biały
1 łyżeczka sos sojowy
400 g szpinak mrożony
4 szt. jaja kurze całe
2 szt. czosnek
1 łyżka masło
15 dek. boczek
Przygotowanie
1
Masło roztopić na patelni. Dodać zamrożony szpinak i drobno posiekany czosnek. Całość smażyć na małym ogniu do momentu, gdy szpinak się rozmrozi.
2
Dodać śmietanę, boczek, przyprawić i dusić do momentu, gdy większość wody wyparuje. Jajka roztrzepać, dodać sos sojowy do smaku i dolać do szpinaku. Smażyć do momentu, gdy zetnie się białko. Doskonale smakuje z białym pieczywem.