Jajecznica ze szpinakiem mrożonym i odrobiną boczku

m7
Jajecznica ze szpinakiem mrożonym i odrobiną boczku

0

0 / 0

Urozmaicony przepis na jajecznicę - idealny pomysł na śniadanie.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

50 śmietana 18%

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz biały

1 łyżeczka sos sojowy

400 g szpinak mrożony

4 szt. jaja kurze całe

2 szt. czosnek

1 łyżka masło

15 dek. boczek

Przygotowanie


1

Masło roztopić na patelni. Dodać zamrożony szpinak i drobno posiekany czosnek. Całość smażyć na małym ogniu do momentu, gdy szpinak się rozmrozi.

2

Dodać śmietanę, boczek, przyprawić i dusić do momentu, gdy większość wody wyparuje. Jajka roztrzepać, dodać sos sojowy do smaku i dolać do szpinaku. Smażyć do momentu, gdy zetnie się białko. Doskonale smakuje z białym pieczywem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły