Jajecznica z wątróbką

eluchap
Jajecznica z wątróbką

0

0 / 0

Prosty sposób na śniadanie

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 łyżecz. majeranek

1 łyżecz. sól, pieprz

6 szt. jajko

2 łyżka masło

20 dag. wątróbka kurczaka

Przygotowanie


1

Umytą , oczyszczoną wątróbkę kroimy na kawałki i smażymy na maśle.

2

Dodajemy jajka, majeranek i smażymy do powstania jajecznicy (ścięcia się jajek).

Wartości odżywcze na porcję


Energia

505

kcal

Białka

43

gram

Węglowodany

b/d

0

Tłuszcze

36

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły