Jajecznica z pomidorami

m7
Jajecznica z pomidorami

0

0 / 0

Szybko i smaczne.

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

3 szczyp. sól

3 szczyp. pieprz

200 g pomidor

50 g masło

2 szt. jaja kurze całe

Przygotowanie


1

Pomidory sparzyć wrzątkiem i po zdjęciu skórki przekroić na połówki, po czym łyżeczką usunąć z nich pestki, pokroić na kawałki i obsmażyć.

2

Następnie posolić, zalać roztrzepanymi jajkami i wstawić do piekarnika na 5 minut.

3

Podać posypane solą i pieprzem do smaku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

570

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

53

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły