Jajecznica z pieczarkami i pomidorem

m7
Jajecznica z pieczarkami i pomidorem

Średnia 0 / 0

Oceń!

pyszna jajecznica na śniadanie i kolację

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

4 szt. jajko

1 szt. pomidor

1 łyżka masło

30 dag. pieczarki

Przygotowanie


Masło wkładamy do naczynia na ogniu.

Następnie kiedy się roztopi wkładamy małe pieczarki i okrojony pomidor.

Pieczemy przez chwilę i wbijamy jajka.

Pieczemy do momentu aż jajka się nie spienią, cały czas mieszając.

Na koniec solimy do smaku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

179

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły