Jajecznica z orzechami

m7
Jajecznica z orzechami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Szybko i smaczne!

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

3 szczyp. sól

3 szczyp. pieprz

3 szczyp. cynamon

30 g orzechy włoskie

20 g masło

2 szt. jaja kurze całe

Przygotowanie


Do jajek dodać sól, pieprz, cynamon i drobno pokrojone orzechy.

Całość dobrze ubić wylać na patelnię z rozgrzanym masłem i smażyć, aż zetnie się białko (tj. 3-5 minut).

Wartości odżywcze na porcję


Energia

525

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

46

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły