Jajecznica z maślakami i cebulką
m7
jesienna jajecznica - delikatna i smaczna
Wartości odżywcze na porcję
Energia
770
kcal
Białka
29
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
60
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
jesienna jajecznica - delikatna i smaczna
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
5 szt. maślaki
3 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula
1 łyżka margaryna zwykła
4 łyżka śmietanka kremowa 30%
Przygotowanie
maślaki kroimy w male kawaleczki i gotujemy 15 minut w osolonej wodzie,
cebulke kroimy w drobną kostke i smazymy na margarynie, gdy jest miękka dodajemy grzyby i śmietane, dodajemy jajka, doprawiamy i smażymy
Wartości odżywcze na porcję
Energia
770
kcal
Białka
29
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
60
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.