0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz czarny
5 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
3 Łyżki
olej słonecznikowy
350 Dekagramów
Maślaki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Grzyby oczyszczamy i dokładnie myjemy.
  2. Cebulę drobno siekamy,szklimy na rozgrzanym oleju.
  3. Dodajemy pokrojone grzyby i smażymy na małym ogniu, dodajemy szczyptę soli, pieprz przez ok. 20 minut, często mieszając.
  4. Gdy są już miękkie, patelnię zdejmujemy z ognia i dodajemy 5 jaj (najpierw każde z nich wbijamy do kubeczka).
  5. Dokładnie mieszamy i stawiamy na niewielkim ogniu i smażymy, ciągle mieszając.
  6. Podajemy z plasterkami pomidora i białym pieczywem.

Opis

Prosta, smaczna i pożywna jajecznica.

Podobne przepisy

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Omlet z makaronem i owocami lata

Łatwy Do 40 min
Omlet z makaronem i owocami lata

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!