Jajecznica z maślakami

m7
Jajecznica z maślakami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Prosta, smaczna i pożywna jajecznica.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz czarny

5 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

3 łyżka olej słonecznikowy

350 dag. maślaki

Przygotowanie


Grzyby oczyszczamy i dokładnie myjemy.

Cebulę drobno siekamy,szklimy na rozgrzanym oleju.

Dodajemy pokrojone grzyby i smażymy na małym ogniu, dodajemy szczyptę soli, pieprz przez ok. 20 minut, często mieszając.

Gdy są już miękkie, patelnię zdejmujemy z ognia i dodajemy 5 jaj (najpierw każde z nich wbijamy do kubeczka).

Dokładnie mieszamy i stawiamy na niewielkim ogniu i smażymy, ciągle mieszając.

Podajemy z plasterkami pomidora i białym pieczywem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

557

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

46

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły