0

Składniki

0.75 Szczypty
sól
0.75 Szczypty
pieprz czarny
3.75 Sztuki
jaja kurze całe
0.75 Sztuki
cebula
2.25 Łyżki
olej słonecznikowy
262.5 Dekagrama
Maślaki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Grzyby oczyszczamy i dokładnie myjemy.
  2. Cebulę drobno siekamy,szklimy na rozgrzanym oleju.
  3. Dodajemy pokrojone grzyby i smażymy na małym ogniu, dodajemy szczyptę soli, pieprz przez ok. 20 minut, często mieszając.
  4. Gdy są już miękkie, patelnię zdejmujemy z ognia i dodajemy 5 jaj (najpierw każde z nich wbijamy do kubeczka).
  5. Dokładnie mieszamy i stawiamy na niewielkim ogniu i smażymy, ciągle mieszając.
  6. Podajemy z plasterkami pomidora i białym pieczywem.

Opis

Prosta, smaczna i pożywna jajecznica.

Podobne przepisy

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Omlet z makaronem i owocami lata

Łatwy Do 40 min
Omlet z makaronem i owocami lata

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!