Jajecznica z maślakami
m7
Prosta, smaczna i pożywna jajecznica.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
557
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
46
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Prosta, smaczna i pożywna jajecznica.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz czarny
5 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula
3 łyżka olej słonecznikowy
350 dag. maślaki
Przygotowanie
Grzyby oczyszczamy i dokładnie myjemy.
Cebulę drobno siekamy,szklimy na rozgrzanym oleju.
Dodajemy pokrojone grzyby i smażymy na małym ogniu, dodajemy szczyptę soli, pieprz przez ok. 20 minut, często mieszając.
Gdy są już miękkie, patelnię zdejmujemy z ognia i dodajemy 5 jaj (najpierw każde z nich wbijamy do kubeczka).
Dokładnie mieszamy i stawiamy na niewielkim ogniu i smażymy, ciągle mieszając.
Podajemy z plasterkami pomidora i białym pieczywem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
557
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
46
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.