0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz czarny
5 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
3 Łyżki
olej słonecznikowy
350 Dekagramów
Maślaki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Grzyby oczyszczamy i dokładnie myjemy.
  2. Cebulę drobno siekamy,szklimy na rozgrzanym oleju.
  3. Dodajemy pokrojone grzyby i smażymy na małym ogniu, dodajemy szczyptę soli, pieprz przez ok. 20 minut, często mieszając.
  4. Gdy są już miękkie, patelnię zdejmujemy z ognia i dodajemy 5 jaj (najpierw każde z nich wbijamy do kubeczka).
  5. Dokładnie mieszamy i stawiamy na niewielkim ogniu i smażymy, ciągle mieszając.
  6. Podajemy z plasterkami pomidora i białym pieczywem.

Opis

Prosta, smaczna i pożywna jajecznica.

Podobne przepisy

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!