0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz czarny
5 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
3 Łyżki
olej słonecznikowy
350 Dekagramów
Maślaki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Grzyby oczyszczamy i dokładnie myjemy.
  2. Cebulę drobno siekamy,szklimy na rozgrzanym oleju.
  3. Dodajemy pokrojone grzyby i smażymy na małym ogniu, dodajemy szczyptę soli, pieprz przez ok. 20 minut, często mieszając.
  4. Gdy są już miękkie, patelnię zdejmujemy z ognia i dodajemy 5 jaj (najpierw każde z nich wbijamy do kubeczka).
  5. Dokładnie mieszamy i stawiamy na niewielkim ogniu i smażymy, ciągle mieszając.
  6. Podajemy z plasterkami pomidora i białym pieczywem.

Opis

Prosta, smaczna i pożywna jajecznica.

Podobne przepisy

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 20 min.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min.

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min.

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!