Jajecznica z maślakami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Jajecznica z maślakami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973061198.jpeg&w=3840&q=75)
Prosta, smaczna i pożywna jajecznica.
0
0 / 0
Prosta, smaczna i pożywna jajecznica.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz czarny
5 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula
3 łyżka olej słonecznikowy
350 dag. maślaki
Przygotowanie
1
Grzyby oczyszczamy i dokładnie myjemy.
2
Cebulę drobno siekamy,szklimy na rozgrzanym oleju.
3
Dodajemy pokrojone grzyby i smażymy na małym ogniu, dodajemy szczyptę soli, pieprz przez ok. 20 minut, często mieszając.
4
Gdy są już miękkie, patelnię zdejmujemy z ognia i dodajemy 5 jaj (najpierw każde z nich wbijamy do kubeczka).
5
Dokładnie mieszamy i stawiamy na niewielkim ogniu i smażymy, ciągle mieszając.
6
Podajemy z plasterkami pomidora i białym pieczywem.