Jajecznica z maślakami

m7
Jajecznica z maślakami

0

0 / 0

Prosta, smaczna i pożywna jajecznica.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz czarny

5 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

3 łyżka olej słonecznikowy

350 dek. maślaki

Przygotowanie


1

Grzyby oczyszczamy i dokładnie myjemy.

2

Cebulę drobno siekamy,szklimy na rozgrzanym oleju.

3

Dodajemy pokrojone grzyby i smażymy na małym ogniu, dodajemy szczyptę soli, pieprz przez ok. 20 minut, często mieszając.

4

Gdy są już miękkie, patelnię zdejmujemy z ognia i dodajemy 5 jaj (najpierw każde z nich wbijamy do kubeczka).

5

Dokładnie mieszamy i stawiamy na niewielkim ogniu i smażymy, ciągle mieszając.

6

Podajemy z plasterkami pomidora i białym pieczywem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły