Jajecznica z kurkami
m7
Jajecznica dla wielbicieli grzybków. Polecam na śniadanie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
603
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
46
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Jajecznica dla wielbicieli grzybków. Polecam na śniadanie.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
4 szczyp. sól, pieprz
7 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula
1 łyżka śmietana 18%
3 łyżka szczypiorek
30 dag. kurki
5 dag. słonina
Przygotowanie
Kurki należy dokładnie oczyścić i opłukać. Większe pokroić na pół, odstawić do odcieknięcia.
Na patelni rozpuścić słoninkę i zeszklić na niej cebulę. Następnie dodać kurki i poddusić je do miękkości.
Gdy kurki będą miękkie dodać do nich jajka i śmietanę.
Pod koniec smażenia dodać posiekany szczypiorek i doprawić jajecznicę do smaku solą oraz pieprzem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
603
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
46
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.