Jajecznica z grzybami

m7
Jajecznica z grzybami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Doskonała na śniadanie, jako przekąska w ciągu dnia lub na kolację. Najlepiej smakuje, gdy grzyby zbierzemy sami! :)

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

6 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

2 szt. pomidor

5 szt. grzyby leśne

2 łyżka olej słonecznikowy

Przygotowanie


Pokroić cebulę, grzyby i pomidory.

cebulę zeszklić na oleju, dodać grzyby, posolić i chwilę podsmażać.

wrzucić na patelnię pomidory i dusić aż woda z pomidorów się zredukuje.

wlać roztrzepane jajka, przyprawić i smażyć do uzyskania pożądanej konsystencji.

podawać ciepłe.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

445

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

33

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły