Jajecznica z grzybami
m7
Doskonała na śniadanie, jako przekąska w ciągu dnia lub na kolację. Najlepiej smakuje, gdy grzyby zbierzemy sami! :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
445
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
33
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Doskonała na śniadanie, jako przekąska w ciągu dnia lub na kolację. Najlepiej smakuje, gdy grzyby zbierzemy sami! :)
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
6 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula
2 szt. pomidor
5 szt. grzyby leśne
2 łyżka olej słonecznikowy
Przygotowanie
Pokroić cebulę, grzyby i pomidory.
cebulę zeszklić na oleju, dodać grzyby, posolić i chwilę podsmażać.
wrzucić na patelnię pomidory i dusić aż woda z pomidorów się zredukuje.
wlać roztrzepane jajka, przyprawić i smażyć do uzyskania pożądanej konsystencji.
podawać ciepłe.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
445
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
33
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.