Jajecznica na masełku z kiełbasą i fetą
m7
Smaczne śniadanie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
403
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
33
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczne śniadanie.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
3 szczyp. sól, pieprz
3 szt. jaja kurze całe
1 łyżka nać pietruszki
1 łyżka masło roślinne
10 dag. kiełbasa domowa
5 dag. feta
Przygotowanie
Masło rozpuścić na patelni i podsmażyć na nim lekko pokrojoną w kostkę cienką kiełbasę.
Dobrze jest ją wcześniej obrać z błonki.
Do podsmażonej kiełbaski wbić jajka, podsmażyć do odpowiadającej nam konsystencji, następnie dodać pokrojoną w kostkę fetę i posiekaną zieleninę.
Jajecznicę doprawić do smaku solą i pieprzem.