Jajecznica na masełku z kiełbasą i fetą

m7
Jajecznica na masełku z kiełbasą i fetą

0

0 / 0

Smaczne śniadanie.

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

3 szczyp. sól, pieprz

3 szt. jaja kurze całe

1 łyżka nać pietruszki

1 łyżka masło roślinne

10 dag. kiełbasa domowa

5 dag. feta

Przygotowanie


1

Masło rozpuścić na patelni i podsmażyć na nim lekko pokrojoną w kostkę cienką kiełbasę.

2

Dobrze jest ją wcześniej obrać z błonki.

3

Do podsmażonej kiełbaski wbić jajka, podsmażyć do odpowiadającej nam konsystencji, następnie dodać pokrojoną w kostkę fetę i posiekaną zieleninę.

4

Jajecznicę doprawić do smaku solą i pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

403

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

1

gram

Tłuszcze

33

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły