Jajecznica na masełku z kiełbasą i fetą
m7
Smaczne śniadanie.
0
0 / 0
Smaczne śniadanie.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
3 szczyp. sól, pieprz
3 szt. jaja kurze całe
1 łyżka nać pietruszki
1 łyżka masło roślinne
10 dag. kiełbasa domowa
5 dag. feta
Przygotowanie
1
Masło rozpuścić na patelni i podsmażyć na nim lekko pokrojoną w kostkę cienką kiełbasę.
2
Dobrze jest ją wcześniej obrać z błonki.
3
Do podsmażonej kiełbaski wbić jajka, podsmażyć do odpowiadającej nam konsystencji, następnie dodać pokrojoną w kostkę fetę i posiekaną zieleninę.
4
Jajecznicę doprawić do smaku solą i pieprzem.