0

Składniki

200 Mililitrów
Gotowy sos beszamelowy
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
przyprawa do gyrosa
2 Sztuki
jaja kurze całe
0.5 Sztuki
ogórek
1 Sztuka
cebula
0.5 Sztuki
papryka zielona
1 Łyżka
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajecznica:
  2. ogórka kroimy w pół talarki, cebulę w drobną kostkę.
  3. jajka wbijamy do naczynia, mieszamy z przyprawami.
  4. cebulę podsmażamy, jak się zarumieni dodajemy ogórki, czekamy chwilkę, dodajemy jajka, mieszamy.
  5. papryka w sosie:
  6. paprykę kroimy na średnie kawałki, podsmażamy na tej samej patelni co wcześniej jajka, po chwili dodajemy sos.
  7. na talerzu wykładamy jajecznicę, obok paprykę w sosie. Najlepiej smakuje z keczupem i chlebkiem :)

Opis

Efekt moich eksperymentów, powiem, że to było smaczne :) z tego co akurat było w lodówce :)

Podobne przepisy

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 15 min

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!