Jajecznica

m7
Jajecznica

0

0 / 0

Przepis może banalny, ale jakże smaczny:) Polecam szczególnie na śniadanko:)

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

4 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

1 łyżka masło

1 łyżka szczypiorek

10 dag. szynka kanapkowa

Przygotowanie


1

Wędlinkę pokroić w kostkę. Cebulkę obrać, drobno posiekać i wrzucić na rozgrzany tłuszcz na patelnię razem z szynką. Smażyć aż cebulka się ładnie zeszkli. Jajka umyć, wbić na patelnię do reszty składników, posolić, popieprzyć. Smażyć na niewielkim ogniu, ciągle mieszając drewnianą łyżką.

2

Gdy jajka się zetną, wyłożyć jajecznicę na kromki pieczywa, posypać obficie posiekanym szczypiorem. Można polać jeszcze ketchupem:)

Wartości odżywcze na porcję


Energia

292

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

4

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły