Jajecznica
m7
Przepis może banalny, ale jakże smaczny:) Polecam szczególnie na śniadanko:)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
292
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
4
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Przepis może banalny, ale jakże smaczny:) Polecam szczególnie na śniadanko:)
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
4 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula
1 łyżka masło
1 łyżka szczypiorek
10 dag. szynka kanapkowa
Przygotowanie
Wędlinkę pokroić w kostkę. Cebulkę obrać, drobno posiekać i wrzucić na rozgrzany tłuszcz na patelnię razem z szynką. Smażyć aż cebulka się ładnie zeszkli. Jajka umyć, wbić na patelnię do reszty składników, posolić, popieprzyć. Smażyć na niewielkim ogniu, ciągle mieszając drewnianą łyżką.
Gdy jajka się zetną, wyłożyć jajecznicę na kromki pieczywa, posypać obficie posiekanym szczypiorem. Można polać jeszcze ketchupem:)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
292
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
4
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.