Jajecznica

m7
Jajecznica

Średnia 0 / 0

Oceń!

Przepis może banalny, ale jakże smaczny:) Polecam szczególnie na śniadanko:)

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

4 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

1 łyżka masło

1 łyżka szczypiorek

10 dag. szynka kanapkowa

Przygotowanie


Wędlinkę pokroić w kostkę. Cebulkę obrać, drobno posiekać i wrzucić na rozgrzany tłuszcz na patelnię razem z szynką. Smażyć aż cebulka się ładnie zeszkli. Jajka umyć, wbić na patelnię do reszty składników, posolić, popieprzyć. Smażyć na niewielkim ogniu, ciągle mieszając drewnianą łyżką.

Gdy jajka się zetną, wyłożyć jajecznicę na kromki pieczywa, posypać obficie posiekanym szczypiorem. Można polać jeszcze ketchupem:)

Wartości odżywcze na porcję


Energia

292

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

4

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły