Example thumb
5

Składniki

300 Mililitrów
majonez
3 Szczypty
sól
3 Szczypty
pieprz
1 Łyżeczka
cukier
11 Sztuk
jaja kurze całe
12 Sztuk
marchew
4 Sztuki
korzeń pietruszki
1 Sztuka
jabłko
1 Sztuka
por
1 Sztuka
seler
5 Sztuk
ogórek konserwowy
1 Sztuka
kukurydza konserwowa
1 Sztuka
fasola czerwona konserwowa
24 Sztuki
pieprz ziarnisty
1 Łyżka
musztarda
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Gotujemy warzywa: marchewkę, pietruszkę, selera.
  2. Ugotowane warzywa drobno kroimy - ostatnio używam takiego specjalnego sitka, robienie sałatki przy pomocy tego wynalazku to sama przyjemność.
  3. Ogórki konserwowe, jabłko, jaja drobno kroimy.
  4. Wszystkie skladniki mieszamy, dodajemy odcedzoną kukurydzę z puszki, fasolkę konserwową.
  5. Dodajemy majonez, sól, pieprz, musztardę, pieprz ziołowy i cukier.
  6. Na półmisek wykładamy sałatkę.
  7. Na sałatce układamy połówki jajek, zawinięte w szynkę i dekorujemy.
  8. Do sałatki dodajemy również drobno pokrojoną białą część pora surowego.

Opis

Przepis od teściowej. Półmisek z tą potrawą uświetni stół. Moja córka, jak była, mała mowiła na tę potrawę "żaby";-)))

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!