Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

m7
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

5

4.0 / 8

Przepis od teściowej. Półmisek z tą potrawą uświetni stół. Moja córka, jak była, mała mowiła na tę potrawę "żaby";-)))

15

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

300 majonez

3 szczyp. sól

3 szczyp. pieprz

1 łyżecz. cukier

11 szt. jaja kurze całe

12 szt. marchew

4 szt. korzeń pietruszki

1 szt. jabłko

1 szt. por

1 szt. seler

5 szt. ogórki konserwowe krakus

1 szt. kukurydza konserwowa

1 szt. fasola czerwona konserwowa

24 szt. pieprz ziarnisty

1 łyżka musztarda

Przygotowanie


1

Gotujemy warzywa: marchewkę, pietruszkę, selera.

2

Ugotowane warzywa drobno kroimy - ostatnio używam takiego specjalnego sitka, robienie sałatki przy pomocy tego wynalazku to sama przyjemność.

3

Ogórki konserwowe, jabłko, jaja drobno kroimy.

4

Wszystkie skladniki mieszamy, dodajemy odcedzoną kukurydzę z puszki, fasolkę konserwową.

5

Dodajemy majonez, sól, pieprz, musztardę, pieprz ziołowy i cukier.

6

Na półmisek wykładamy sałatkę.

7

Na sałatce układamy połówki jajek, zawinięte w szynkę i dekorujemy.

8

Do sałatki dodajemy również drobno pokrojoną białą część pora surowego.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

433

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

40

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły